Dosarul lui Dan Diaconescu, dat peste cap. Minorele și-au schimbat declarațiile

Dosarul lui Dan Diaconescu, dat peste cap. Minorele și-au schimbat declarațiileDan Diaconescu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Dosarul în care Dan Diaconescu este acuzat că a întreținut relații sexuale cu două minore ia o întorsătură neașteptate. Fetele și-a schimbat declarațiile, pretinzând că au fost obligate de un polițist să se prostitueze și să se mute la București pentru a fi mai aproape de fostul patron OTV.

Fetele, cercetate pentru mărturie mincinoasă

Astfel, dosarul se complică, iar Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa s-a autosesizat cu privire la declarațiile fetelor și le va cerceta pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Surse din cadrul anchetei spun că noile declarații ale fetelor au dat, pur și simplu, ancheta peste cap. Ele ar fi declarat că ar fi fost obligate de un polițist să se dea drept prostituate și să se mute la București. Polițistul ar fi afirmat, în mai multe rânduri, că vrea să îl vadă pe Dan Diaconescu după gratii, conform replicaonline.

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu. Sursa foto: facebook / Dan Diaconescu

Ar fi fost obligate de un polițist

Dan Diaconescu ar apărea în 15 secvențe video în care face sex cu o adolescentă. O parte din întâlniri ar fi fost filmate de cele două prostituate, iar clipurile ar fi ajuns și la poliție.

Cele două fete ar putea fi acuzate de mărturie mincinoasă, iar procurorii s-au autosesizat în acest sens. Pe de altă parte, am putea asista la o anchetă deschisă pe numele polițistului.

Fostul proprietar OTV a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu un minor și folosire a prostituției infantile în formă continuată. El ar fi întreținut de mai multe ori raporturi sexuale cu o fată despre care știa că are 15 ani, în 2020, conform procurorilor.

Dan Diaconescu era eliberat condiționat

Dan Diaconescu a plătit pentru favorurile sexuale de care a beneficiat sume cuprinse între 300 și 400 de lei. Faptele au avut loc în timp ce Diaconescu se afla sub supraveghere în cadrul eliberării condiționate.

Infracțiunea de act sexual cu un minor atrage o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Iar dacă va fi găsit vinovat de recidivă postexecutorie, pedepsele se majorează cu jumătate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei