Lucescu vrea cu orice preț un atacant pentru Națională. Cât ar costa transferul

Lucescu vrea cu orice preț un atacant pentru Națională. Cât ar costa transferulStanciu și Drăgușin. Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României

Mircea Lucescu vrea cu orice preț un atacant la Naționala României, alături de care țintește să ajungă la Mondiale. Nu este singurul care e cu ochii pe fotbalist, al cărui transfer nu ar fi deloc ieftin.

Cât costă atacantul cu care Mircea Lucescu vrea să ajungă la Mondiale

Olimpija Ljubljana vrea să facă o afacere bună din transferul lui Raul Florucz

Olimpija Ljubljana, multipla campioană a Sloveniei, a reușit să-l achiziționeze pe Raul Florucz, atacantul pe care și-l dorește Mircea Lucescu, pentru suma de 100.000 de euro de la NK Lokomotiva Zagreb, după ce jucătorul a fost descoperit în Croația de Antun Palic, fostul căpitan al lui Dinamo București.

Clubul sloven speră acum să dea lovitura cu decarul său, având în vedere că fotbalistul este cotat la un milion de euro. Performanțele recente ale lui Florucz, inclusiv golurile marcate în competițiile europene, au atras atenția și naționalei României, care s-a interesat de el.

În vara trecută, interesul pentru Raul Florucz era deja ridicat, cu cluburi precum Rapid și CFR Cluj care au analizat posibilitatea unui transfer. Anterior, Universitatea Craiova a fost și ea în cursă pentru achiziționarea jucătorului.

Pe lângă acestea, mai nou, și FCSB monitorizează evoluția mijlocașului român, considerându-l o opțiune viabilă pentru un transfer în 2025, fie în perioada de mercato din iarnă, fie în vara anului viitor, în funcție de parcursul echipei în Europa League.

De asemenea, Dinamo Zagreb, unul dintre cele mai mari cluburi din Croația și calificat în grupele Champions League, a intrat în atenție pentru posibila achiziționare a lui Florucz, ceea ce ar putea reprezenta un pas important în cariera fotbalistului de 23 de ani.

Raul Florucz

Raul Florucz. Sursă foto: Instagram

De ce și l-ar dori Mircea Lucescu? Fotbalistul e recomandat ca un fotbalist cu capul pe umeri

Raul Florucz este apreciat nu doar pentru abilitățile sale tehnice și contribuția adusă pe teren, ci și pentru caracterul său modest și dedicarea față de echipă. Cei care l-au întâlnit vorbesc despre un sportiv profesionist, care lucrează constant pentru a-și îmbunătăți jocul, dar și despre un om respectuos și prietenos, care menține o atitudine pozitivă în relațiile cu colegii și antrenorii.

„Motto-ul meu: «Orice faci, dă sută la sută!». Și dacă lucrezi în construcții, și la fotbal, și oriunde. Dacă aștepți să-ți pice totul din cer, nu vei realiza nimic în viață. Succesul n-o să vină el la tine, singur, trebuie atras prin muncă și dedicație”, a declarat Florucz pentru GSP.ro.

Întrebat de mai multe ori în ultima perioadă dacă ar lua în considerare și o sosire în Superliga, nu doar la echipa națională, Raul a răspuns, realist: „Eu îmi văd de treaba mea la Olimpija Ljubljana, mă concentrez pe munca de la formația de club, în primul rând. Sunt onorat că românii sau echipele românești sunt interesați de mine. Este o mare onoare!

Dar vreau să rămân concentrat strict pe ceea ce am de făcut zi de zi. Sper să fiu sănătos, să am posibilitatea de a avea rezultate bune, va veni și succesul deplin”.

Fotbalistul dorit de Mircea Lucescu declara în urmă cu doi ani că îi e „dragă România”

Raul Florucz declara în iunie 2022, în primul său interviu pentru presa din România, că țara noastră îi este dragă, având în vedere că ambii părinți sunt români: „Mi-e dragă România, aș juca pentru România, este o mare dorință a mea”, a declarat la acea vreme tânărul născut la Linz, din părinți români get-beget, din Arad, potrivit gsp.ro.

Fotbalistul care are și prezențe în naționala Under 19 a Austriei este unul dintre pariurile legendarului Mircea Lucescu în tentativa de a readuce România la Mondiale după o pauză de 28 de ani.

 

Revista presei