Temperaturile continuă să scadă în Republica Moldova, minima se apropie de limita înghețului

Temperaturile continuă să scadă în Republica Moldova, minima se apropie de limita înghețuluiVremea. Sursa foto: Arhiva EVZ.

În Republica Moldova se menține tendința de scădere a temperaturilor, care a început în această săptămână. Va fi tot mai frig, după cum preconizează specialiștii meteo, maximele de astăzi ajung să varieze între valorile de 10 și 11 grade Celsius. Minima ajunge la 1 grad, în timpul nopții, așa că frigul va fi considerabil.

În jumătate de țară (în nord și în centru), joi, cerul va fi senin în mare parte a zilei, în cealaltă, va fi înnorat, dar fără șanse considerabile de apariție a ploilor.

Vreme tipic de toamnă în Republica Moldova

Vor fi 11 grade Celsius la Briceni și la Rîbnița și câte 10 grade la Chișinău, Ștefan-Vodă, Cahul și Bălți. Mâine, situația va fi aceeași, maximele la aceleași valori, cer parțial înnorat, nu sunt anunțate apariția ploilor. Excepție va face sud-estul Republicii Moldova, acolo unde cerul va fi înnorat.

În România, azi, 17 octombrie, valorile termice vor fi scăzute, dar normale pentru această perioadă a anului. Cerul se va menține mai mult înnorat în sudul și estul țării.

Sursa foto: pixabay.com

Va fi senin în centrul, vestul și nordul țării, apar unele înnorări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Vântul urmează să sufle slab și moderat, dar cu nele intensificări în zonele montane.

Temperaturile rămân scăzute în România

Nu sunt șanse de apariție a precipitațiilor, după cum au informat specialiștii meteo. Pe parcursul zilei este posibil ca Soarele să-și facă apariția printre nori. Temperaturile maxime se vor încadra între valorile de 10 și 20 de grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi între -1 și 8 grade Celsius. Cel mai frig va fi în Transilvania, acolo unde se vor înregistra chiar și până la -6 de grade Celsius.

Și în București, cerul se va prezenta înnorat, temepraturile se vor menține la un indice scăzut, specific lunii octombrie. Nu sunt șanse de apariție a precipitațiilor. Maximele ajung la 14 - 15 grade Celsius și minima nu trece de 2 grade, conform ANM.

 

Revista presei