Contabila-șefă, premiu mai mare decât David Popovici la Olimpiadă! Elisabeta Lipă, acuzată direct

Contabila-șefă, premiu mai mare decât David Popovici la Olimpiadă! Elisabeta Lipă, acuzată direct David Popovici. Sursa foto: facebook / David Popovici

Eduard Novak provoacă un tzunami la Federația Română de Canotaj! Fostul ministru al Tineretului și Sportului lansează acuzații grave la adresa Elisabetei Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, care ar fi împărțit incorect premiile pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Acuzațiile lui Eduard Novak

Elisabeta Lipă, proaspătă candidată PSD la Camera Deputaților pentru județul Botoșani, este în centrul unui scandal incredibil. Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului și Sportului, a făcut câteva dezvăluri incendiare cu privire la modul în care a fost premiată delegația română la Jocurile Olimpice din această vară.

În mijlocul scandalului apare și numele campionului olimpic David Popovici. Conform spuselor lui Eduard Novak, înotătorul ar fi primit mai puțini bani decât anumite personaje din anturajul Elisabetei Lipă.

"În timp ce lipa lipa către Botoșani (n.n. - cu referire la candidatura șefei ANS), David Popovici pălește în fața Secretarului General și a contabilului șef de la Federația Română de Canotaj…", a răbufnit fostul ministru.

Eduard Novak

Eduard Novak. Sursa foto: facebook / Eduard Novak

Care sunt sumele

Eduard Novak a divulgat sumele de bani primite de câțiva angajați ai Federației Române de Canotaj, în comparație cu banii primiți de campionul olimpic român.

"Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare", a declarat el.

Cu alte cuvinte, Daniel Popovici a primit mai puțini bani decât cei din conducerea Federației.

Eduard Novak dezvăluie și motivul pentru care cei doi angajați au încasat premii mai mari decât sportivul român: “Pentru participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor”.

Concluzia fostului ministru este că "performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă".

Elisabeta Lipă

Elisabeta Lipă: Sursa foto: facebook / Elisabeta Lipă

Acuză implicarea politicului

Eduard Novak se întreabă retoric dacă zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanță le fac "sunt mai puțin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul și contabilul șef al Federației de Canotaj".

Fostul ministru nu a uitat nici să atace problema bazelor sportive "lăsate în paragină de administratorii lor", care "valorează mai mult decât o medalie de aur".

La final, Eduard Novak a ținut să arunce și o ironie, legând "confiscarea banilor" cu politica și, evident, cu recenta candidatură a Elisabetei Lipă pe listele PSD: "Puțin probabil, în condițiile în care de la Agenția Națională pentru Sport lipa lipa către Botoșani spre un mandat de parlamentar… Sportivii nu mai trebuie luați la mișto de Statul Român!"

Revista presei