Veste bună pentru persoanele supraponderale. O nouă terapie e disponibilă

Veste bună pentru persoanele supraponderale. O nouă terapie e disponibilăSlăbire / Sursa foto: Pixabay

Veste bună pentru persoanele supraponderale. Prima terapie genică anti-obezitate care transformă grăsimile rele în grăsimi bune.

Terapie care ajută la slăbire

Transformă grăsimile rele în unele mai bune pentru sănătate, atenuează disfuncția metabolică, îmbătrânirea prematură a celulelor și degenerescenta articulară asociată cu greutatea excesivă: aceasta este terapia genică dezvoltată de grupul de cercetare condus de Universitatea Statului Washington, care folosește un virus inactivat pentru a transporta în celule copii suplimentare ale genei fat-1, care îndeplinește tocmai aceste sarcini.

Terapia, descrisă în jurnalul Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite, PNAS, a fost testată cu rezultate bune la șoareci, deschizând strada unor terapii împotriva obezității, care se adresează în special copiilor.

Terapia genetică converteşte automat în organism Omega-6 în Omega-3

„Am observat că obezitatea cauzează genunchi „bătrâni” la pacienți tineri”, comentează Farshid Guilak, care a coordonat studiul. „Dieta modernă, în special în Statele Unite, tinde să fie bogată în grăsimi Omega-6 și săracă în Omega-3, ceea ce poate duce la un dezechilibru, mai ales la copii.

Terapia genetică pe care am dezvoltat-o ​​– spune Guilak – converteşte automat în organism Omega-6 în Omega-3 în organism, transformând eficient grăsimile rele în grăsimi bune.

Regim

Regim / Sursa foto: Dreamstime.com

Echilibrul corect între cele două tipuri de grăsimi este necesar pentru a preveni bolile cardiovasculare

Raportul dintre Omega-6 și Omega-3, două familii de grăsimi nesaturate, este important deoarece, în timp ce Omega-3 are întotdeauna o funcție antiinflamatoare, unele Omega-6 favorizează în schimb inflamația.

Prin urmare, echilibrul corect între cele două tipuri de grăsimi este necesar pentru a preveni bolile cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul și artrita.

Cercetătorii au descoperit, de fapt, că o singură administrare a terapiei la șoarecii obezi este capabilă să reducă semnificativ efectele unei diete dezechilibrate, atenuând și îmbătrânirea prematură, potrivit ANSA.

(Traducerea: Cătălina Păunel, RADOR RADIO ROMANIA)

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei