Mbappe, plângere pentru denunț calomnios. Scandalul ia amploare

Mbappe, plângere pentru denunț calomnios. Scandalul ia amploare Mbapee. Sursă foto: Instagram

Avocata lui Kylian Mbappe a declarat că fotbalistul este profund surprins și indignat de faptul că numele său a fost asociat cu un caz de viol în Suedia și a precizat că intenționează să depună o plângere pentru denunț calomnios, pentru a-și proteja reputația.

Mbappe, plângere pentru denunț calomnios. Scandalul ia amploare

Avocata Marie-Alix Canu-Bernard a declarat pentru AFP că va depune o plângere pentru denunț calomnios, subliniind că „nu poți permite să fii calomniat și defăimat în acest fel”. Ea consideră că este esențial ca acuzațiile false să fie combatute.

Procurorii suedezi au anunțat marți deschiderea unei anchete pentru viol în urma vizitei lui Mbappe și a anturajului său la Stockholm săptămâna trecută. Deși numele său nu a fost menționat oficial, presa locală susține că fotbalistul francez este vizat de investigațiile autorităților.

„Mbappe nu este la curent de amploarea revărsării mediatice, dar este complet calm şi nu înţelege ce i se poate reproşa'', a spus Canu-Bernard. „Este uluit să audă că asta ar putea să-l privească. A preferat să meargă să se antreneze şi a cerut biroului meu să nu lase lucrurile aşa cum sunt, pentru că este imposibil să te laşi calomniat şi defăimat în acest fel. Iată de ce urmează să depunem plângere pentru denunţ calomnios'”, a precizat avocata.

Avocata Marie-Alix Canu-Bernard a menționat că nu are informații clare dacă ancheta deschisă la Stockholm pentru viol îl implică direct pe atacantul lui Real Madrid, deși mai multe surse din presa suedeză, precum Aftonbladet și Expressen, au sugerat acest lucru.

Conform cotidianului Expressen, Kylian Mbappe ar fi considerat „rezonabil de suspect” în cadrul anchetei, un termen care reprezintă cel mai redus grad de suspiciune în legislația penală suedeză.

 „Am citit presa. Parchetul din Stockholm a emis un comunicat de presă, dar nu ne permite să ştim dacă Kylian Mbappe este vizat. Prin urmare, nu am nicio informaţie care să-mi permită să confirm dacă aceasta este într-adevăr o plângere depusă împotriva lui”, a explicat Canu-Bernard.

Mbapee

Mbapee. Sursă foto: Instagram

Kylian Mbappe este anchetat pentru viol

Parchetul suedez a confirmat marți deschiderea unei anchete pentru viol, în urma vizitei lui Kylian Mbappé la Stockholm, conform presei locale. Publicațiile suedeze Aftonbladet și Expressen susțin că ancheta îl vizează pe căpitanul echipei naționale a Franței, deși Mbappé a calificat acuzațiile drept „fake news”.

Surse din cadrul parchetului au declarat că investigația este legată de un incident care ar fi avut loc în centrul capitalei suedeze pe 10 octombrie, dar nu au specificat numele persoanei implicate. L'Equipe a confirmat și ea că o anchetă este în desfășurare, însă fără a dezvălui detalii suplimentare despre cine este suspectat în mod direct.

Aftonbladet, unul dintre cele mai importante ziare suedeze, a publicat ulterior un articol în care afirmă că presupusele fapte de viol ar fi avut loc într-un hotel din centrul orașului Stockholm și că o plângere formală a fost depusă împotriva fotbalistului francez.

Fotbalistul a reacționat imediat

Mbappé a reacționat luni pe rețeaua socială X, catalogând acuzațiile drept „știri false”, iar anturajul său a emis ulterior o declarație prin care a negat categoric orice implicare în incident. Mai târziu în cursul serii, aceleași surse apropiate au declarat pentru AFP că nu erau la curent cu existența vreunei plângeri împotriva starului fotbalistic.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei