Un om de afaceri, ținta unui atentat la Moscova. Bomba, plasată într-o pungă cu scutece

Un om de afaceri, ținta unui atentat la Moscova. Bomba, plasată într-o pungă cu scutece sursa: safenews.md

Un om de afaceri din Rusia a fost ținta unui atentat, marți, și a fost grav rănit, fiind transportat de urgență la spital. Bărbatul se numește Victor Mișaciev, are 44 de ani și îl avea alături, în momentul fatidic, pe fiul său în vârstă de 5 ani. Și copilul, și un alt trecător au fost răniți în urma deflagrației.

Din câte au povestit martorii, omul de afaceri a găsit o pungă cu scutece, pe mașină și când a luat-o ca să o arunce la gunoi, pachetul a explodat. Atentatul s-a produs pe strada Profsoiuznaia, sud-vestul capitalei Rusiei, Moscova.

Un prosper om de afaceri din Rusia, ținta unui atentat. Riscă să-i fie amputată o mână

Toți cei trei răniți au ajuns la spitalul Skit. Mișaciev și se află sub supraveghere medicală. Cel mai serios rănit este Victor Mișaciev, care riscă să-și piardă o mână, conform celor de la safenews.md.

Copilul afaceristului are o tăietură la cap, iar trecătorul ghinionist a fost rănit în zona mâinilor și picioarelor. Niciuna dintre victime nu are viața pusă în pericol, după cum susțin informațiile medicale.

Mobilul, legat de o răzbunare în afaceri

Conform anchetatorilor ruși, care cercetează acest atentat, la bază a stat o răzbunare. „Disputele de afaceri” sunt „cele mai probabil motiv pentru tentativa de asasinat”. Nu există suspecți în acest moment. Parchetul a deschis un dosar penal în baza articolului „tentativă de omor a două sau mai multe persoane”.

Victor Mișaciev este un prosper om de afaceri. Bărbatul este cel care deține compania Șaker Group. Care cuprinde în portofoliul ei baruri „Coyote Ugly” în Moscova, Kazan, Skt. Petersburg, dar și în Koln, în Germania, și în Sinagpore. De asemenea, el are în proprietate și discotecile Dirty (din Moscova) și Bunin (din Ekaterinburg). Are acțiuni la 13 companii, majoritatea dintre ele fiind legate de industria de catering, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei