PSD, acuzat de PNL că a blocat proiectul care impune obligații dezvoltatorilor imobiliari

PSD, acuzat de PNL că a blocat proiectul care impune obligații dezvoltatorilor imobiliari Clădire în construcție. Sursa foto: Pixabay

Florin Roman, vicepreședintele PNL, face apel la PSD pentru a vota proiectul liberalilor care impune anumite obligații dezvoltatorilor imobiliari. Declarațiile vin în contextul scandalului Nordis. Societatea este acuzată că a indus în eroare cumpărătorii, care au plătit avansuri considerabile pentru apartamentele care nu au fost niciodată livrate.

Nu poate percepe un avans mai mare de 10%

Florin Roman spune că proiectul inițiat de liberali prevede că un dezvoltator imobiliar nu poate percepe un avans mai mare de 10% și că banii se pot folosi doar cu o anumită disciplină financiară.

Liberalul afirmă, însă, că PSD blochează această inițiativă liberală de mai multă vreme. Proiectul PNL este din 2019 are a fost adoptat la Senat și la două comisii.

Recent, însă, social-democrații au redactat și ei un text de lege care prevede cam același lucru: avansul plătit pentru o locuinta nu trebuie să depășească 10% în momentul în care construcția este doar în fază de proiect.

"Credem că ceea ce face PSD acum este doar o declarație politică", afirmă Florin Roman.

Florin Roman, PNL

Florin Roman, PNL. Sursa foto: facebook

"Să spună dacă liderii PSD au apartamente la NORDIS"

El face apel la PSD pentru a vota cât mai repede proiectul legislativ care ar putea reglementa anumite aspecte din activitatea dezvoltatorilor imobiliari. "Dacă apare o promisiune de vânzare, atunci nimeni nu mai poate să fie înșelat, nu mai poți să vinzi un apartament de 7-8 ori", a mai spus deputatul, cu referire la faptul că Grupul Nordis ar fi vândut aceleași apartamente către cetățeni diferiți.

La rândul său, Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, le cere social-democraților "să spună dacă liderii PSD au apartamente la NORDIS", afirmând că aceștia acționează prin firme interpuse.

PSD a blocat și proiectul pentru care interzice publicitatea jocurilor de noroc

Deputatul Adrian Cozma, care este inițiatorul proiectului ce interzice publicitatea jocurilor de noroc, acuză PSD că a abandonat și această inițiativa legislativă. "Doar în România mai există o astfel de publicitate. Acum e momentul să arate PSD că nu susține țepele imobiliare și vrea cu adevărat interzicerea jocurilor de noroc", a mai declarat Adrian Cozma.

Revista presei