Nelu Tătaru judecat de colegii parlamentari. Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea fostului ministru. Update

Nelu Tătaru judecat de colegii parlamentari. Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea fostului ministru. Update Camera Deputaților Sursa foto: Captura video

Update: Deputații au votat pentru ridicarea imunității parlamentare în cazul fostului ministru al Sănătății. Un număr de 177 de deputați au fost în favoarea deciziei, în vreme ce alți 12 s-au opus. A existat și un vot neutru, de abținere.

Nelu Tătaru așteaptă, la fel ca procurorii DNA, decizia Camerei Deputaților la cererea de încuviințare a perchezițiilor. Colegii fostului ministru s-a reunit în ședința de plen pentru a dezbate și vota raportul Comisiei Juridice.

 

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat cererea de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul fostului ministru al Sănătății. Acesta este acuzat de luare de mită de la pacienții pe care îi îngrijea.

Nelu Tătaru așteaptă decizia colegilor deputați

Deputații s-au reunit în plen pentru a lua o decizie cu privire la cererea DNA în cazul lui Nelu Tătaru. Procurorii au solicitat avizul pentru percheziții domiciliare și informaticce în cazul fostului ministru al PNL. Acesta este anchetat într-un dosar de luare de mită. Potrivit regulamentului, decizia se va adopta cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Aceștia vor vota secret, cu bile.

Şedinţa Camerei Deputaților este condusă de preşedintele Daniel Suciu. Potrivit acestuia, subiectul Nelu Tătaru a suscitat interesul unui număr mic de parlamentari. Doar 173 de deputați, ceva mai mult de jumătate, sunt prezenți la dezbateri și la vot. În Camera Deputaților activează 330 de parlamentari.

Decizia va fi luată în baza unui raport de specialitate elaborat de Comisiai Juridică. Documentul a fost aprobat în unanimitate și propune acordarea avizului pentru încuviinţarea cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul Nelu Tătaru.

Deputatul PNL a fost prezent la ședință, însoțit de avocații săi, în număr de șase, ca să-și susțină cauza. El a declarat că este nevinovat, că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate.

Nelu TătaruDeputatul Tătaru. Sursa foto Inquam Photos / George Călin

Comisia juridică a dezbătut cu ușile închise

Şedinţa Comisiei Juridice în cazul lui Nelu Tătaru s-a desfăşurat cu uşile închise. În fața parlamentarilor juriști au avut acces doar Nelu Tătaru și avocații săi. Anterior, însă, fostul ministru a declarat că este nevinovat. El a spus că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate.

„Nu vreau decât să se facă dreptate. Sunt nevinovat. Nu am primit niciun ban. Ieri am văzut prima dată dosarul. Nu am atins niciun ban, au fost nişte provocări. Nu am acceptat bani. Mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital, spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc”, a spus Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA. El este acuzat, într-un dosar penal că ar fi primit mită, ca medic. Procurorii susțin că acesta ar fi luat sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare.

Nelu Tătaru

Sursa foto: G4Media

Nelu Tătaru acuză o înscenare

Fostul ministru al Sănătății susține că în biroul său nu au fost găsite produse alimentare așa cum au spus procuorii. Mai mult, în fața jurnaliștilor a afirmat că este un om discret și nevinovat. El a precizat că nu a discutat despre cazul său cu nimeni din PNL. Drept urmare, a precizat Nelu Tătaru, nu va comenta decizia pe care o vor lua colegii deputați în cazul său.

„Sunt nevinovat. Am fost un om discret, am fost un om la locul lui. Nu voi comenta această decizie, chiar dacă nu m-a consultat nimeni din partidul Naţional”, a completat Nelu Tătaru.

Fostul ministru a mai spus că este chirurg de 25 de ani, iar de 18 ani şi jumătate activează în spitalul din Huşi. El a declarat că spitalul este casa lui și că recunoștința lui este zâmbetul pacienților săi.

„Dacă există în cei peste 20.000 de pacienţi pe care i-am internat, pe care i-am tratat, pe care i-am operat sau pe care doar i-am consultat, vreunul care să spună în această viaţă că doctorul Tataru a cerut sau a continuat actul medical, atunci...”, a mai spus fostul ministru.

 

 

Revista presei