Cipru - România, ora 21.45. Mircea Lucescu pariază totul pe atac în Insula Afroditei. Tricolorii, lideri în grupa din Liga Națiunilor

Cipru - România, ora 21.45. Mircea Lucescu pariază totul pe atac în Insula Afroditei. Tricolorii, lideri în grupa din Liga Națiunilor Mircea Lucescu. Sursa foto: Facebook

România evoluează în această seară, de la ora 21.45, în deplasare, în Cipru, într-o confruntare ce contează pentru Grupa C2 a Ligii Națiunilor. Jocul se va disputa la Larnaca și va fi transmis de Prima TV.

Până acum, în această competiție, cu noul selecționer Mircea Lucescu, „tricolorii” au obținut două victorii, 0-3 în deplasare cu Kosovo și 3-1 pe teren propriu contra Lituaniei.

Cipru reprezintă o națiune pe care naționala noastră a dominat-o tot timpul la fotbal. În 13 partide directe, am câștigat de 9 ori, trei partide s-au încheiat la egalitate, iar insularii au învins o dată.

România, meci cu miză în Cipru, pentru câștigarea grupei din Liga Națiunilor

În etapa precedentă, ciprioții au fost zdrobiți pe teren propriu, de Kosovo (scor 0-4), iar selecționerul Temus Ketsbaia, o legendă a fotbalului din Georgia, țara sa natală, a fost demis. Locul i-a fost luat de Sofronios Avgousti.

Înaintea partidei, Mircea Lucescu a vorbit despre miza partidei de diseară. Selecționeru a transmis că națiobnala trebuie să lege victorii, pentru a progresa și a reveni în lumea importantă a fotbalului.

sursa: Facebook

„Noi am obţinut şase puncte, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu vom obţine în continuare şase puncte. Asta este foarte important şi băieţii trebuie să înţeleagă acest lucru. Trebuie să se pregătească pentru aşa ceva. Eu le-am spus că echipa asta nu a câştigat nimic împotriva unei echipe mari. Dacă batem echipele mici facem pasul înainte, dacă nu, rămânem la nivelul ăsta, ceea ce nu este normal”, a transmis „Il Luce”.

Pentru diseară, selecționerul a pregătit o echipă probabilă foarte ofensivă, care ar putea să arate astfel: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, F. Coman - Drăguș.

Tot azi, în aceeași grupă, Lituania evoluează pe teren propriu cu Kosovo. Clasamentul după două etape arată astfel: 1. România (6p), 2. Kosovo (3), 3. Cipru (3). 4. Lituania (0).

 

Revista presei