Avocații Ovidiu Șerban și Alexandru Iorgulescu, dezvăluiri despre cazul Nordis

Avocații Ovidiu Șerban și Alexandru Iorgulescu, dezvăluiri despre cazul Nordis Scandalul Nordis. Sursa foto: Facebook

Scandalul Nordis. Lumea Justiției a realizat un interviu cu doi avocați specializați în drept civil, drept financiar și bancar, insolvență și executare silită în cadrul societății de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile and Partners.

Scandalul Nordis: Noi dezvăluiri despre caz

Avocații Ovidiu Șerban și Alexandru Iorgulescu au făcut câteva dezvăluiri despre acest caz răsunător: „Gradul de recuperare pentru cei care nu au șansă să între în proprietatea apartamentelor e zero... Au fost notificați că va înceta activitatea hotelului... A existat o predispoziție pentru a favoriza Nordis. Unde Codul civil permitea s-a derogat în favoarea Nordis... Clauză de confidențialitate se regăsește inclusiv în contractele de muncă ale salariaților Nordis”.

Pe lângă cunoștințele în materia insolvenței și a dreptului civil pe care le dețin, avocații au avantajul de a fi văzut deja o parte din documentele Nordis, în calitate de apărători ai unor clienți Nordis.

Tocmai datorită acestor calități, de apărători ai clienților Nordis, jurnaliștii de la Luju au stat de vorba cu avocații Alexandru Iorgulescu și Ovidiu Șerban, care au dezvăluit nu doar procedura de urmat în prezent de către cumpărători, ci mai ales dedesubturile acestui caz care tinde să ia o amploare națională.

Ce șanse au clienții să își recupereze investiția

Alexandru Iorgulescu: „Răspunsul la această întrebare este foarte, foarte dificil. Pentru că suntem la un moment incipient, soluția de deschidere a procedurii nu a rămas definitivă, ea a fost contestată de către Nordis, ceea ce înseamnă că există inclusiv posibilitatea că societatea să revină în circuitul economic, adică să iasă din insolvență, că efect al soluționării apelului”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Scandalul Nordis. Sursa foto: Facebook

Pe de altă parte, spune avocatul „la acest moment, nu cunoaștem care este situația reală financiară. Această situație ni se va revela, într-o prima faza, prin raportul asupra cauzelor pe care îl va întocmi administratorul financiar după ce va primi de la Nordis documentația prevăzută de lege. Nu știu dacă au trimis-o până la acest moment, ce e clar e că până la acest moment nu putem știi”.

Scandalul Nordis, mai complicat decât pare

Alexandru Iorgulescu a mai subliniat faptul că „șansele depind în primul rând de împrejurarea dacă Nordis va urmă calea reorganizării, ceea ce este foarte probabil, iar dacă urmează această cale a reorganizării, care sunt șansele pentru niște creditori care sunt în esență chirografari, adică nu au garanții asupra bunurilor din averea debitorului să recupereze anumite sume de bani”.

Mai mult, în opinia sa, „Pentru că reorganizarea presupune respectarea unui plan care va fi votat de creditori, plan care poate să nu satisfacă această categorie a creditorilor chirografari în proporție de sută la sută. Sunt planuri care acordă creditoriilor chirografari 50%, 10% sau poate chiar 0%. Dacă un astfel de plan este adoptat, atunci gradul de recuperare pentru cei care nu au șansă să între în proprietatea apartamentelor este zero”.  Interviul complet îl puteți citi pe site-ul luju.ro.

În urma declanșării scandalului, Nordis a emis un punct de vedere în care prezintă situația actuală.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei