Ciolacu susține că România nu va pierde banii din PNRR. Ce spune despre scandalul Nordis

Ciolacu susține că România nu va pierde banii din PNRR. Ce spune despre scandalul Nordis Marcel Ciolacu Sursa foto: Facebook / PSD

Premierul Marcel Ciolacu susține că România nu va pierde banii din PNRR. De asemenea, politicianul a susținut că PSD nu are „nicio treabă” cu scandalul Nordis și că alegerile nu pot fi furate.

Ciolacu susține că România nu va pierde banii din PNRR

Potrivit mai multor semnale de alarmă venite din zona guvernamentală, România riscă să piardă temporar peste un miliard de euro din cererea de plată cu numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ar fi al doilea an consecutiv în care țara noastră nu încasează banii disponibili din cauza neîndeplinirii unor jaloane.

Ciolacu despre scandalul Nordis: Nu are treabă cu PSD

Premierul a abordat și scandalul Nordis, în care PSD este acuzat că ar fi implicat, având în vedere că Laura Vicol, fosta președintă a Comisiei Juridice, este acuzată că ar fi refuzat să acorde prioritate unui proiect de lege împotriva țepelor imobiliare.

Marcel Ciolacu susține că „nu are treaba afacerea Nordis cu PSD”. Despre demisia Laurei Vicol, soția patronului Nordis, care a părăsit recent PSD și funcția din Parlament, spune că nu a vorbit cu ea. Totuși, Ciolacu salută decizia ei de a-și da demisia.

Laura Vicol. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Liderul PSD spune că nu se mai pot fura alegerile

După ce ieri Nicolae Ciucă a spus în Biroul Național Politic al PNL că liberalii rămân la guvernare pentru a putea proteja românii de tot ce înseamnă abuz, Ciolacu a declarat că alegerile nu mai pot fi furate.

„Vedem cât de ușor se poate manifesta abuzul din partea PSD, vedem aceste demersuri absolut politicianiste. Nu am face altceva decât să lăsăm terenul liber unui singur partid care are tendințe de partid stat. Nu cred că e în asentimentul vreunuia dintre noi”, a declarat Ciucă.

Ciolacu a reacționat vineri spunând că România este un stat de drept, în care alegerile nu se fură.

Marcel Ciolacu mai susține că declarațiile liberalilor ar fi pur electorale și că în România alegerile nu se pot fura. „E campanie electorală, asta ca să fiu elegant. Suntem un stat de drept. Cum adică să furăm alegerile. Spuneți-mi cum fură un partid alegerile? Asta a mers în '92 și în '96”, a declarat politicanul. El s-a referit și la acuzațiile de fraudă de la alegerile locale, din sectorul 1. „Ce sunt eu, Clotilde, să fur cu sacul? Acolo, da, s-a furat”, a mai spus președintele PSD.

 

 

 

Revista presei