Laura Vicol a demisionat și din PSD, în urma scandalului Nordis

Laura Vicol a demisionat și din PSD, în urma scandalului Nordis Laura Vicol. Sursa foto: facebook / Laura Vicol

După ce, în urmă cu trei zile, a renunțat la funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol a demisionat și din PSD, pe fondul scandalului Nordis. Deuptata a trimis o scrisoare colegilor de partid prin care și-a motivat decizia.

"Campanie de denigrare"

Laura Vicol acuză un "linșaj mediatic" și o "campanie de denigrare" împotriva ei. Deputata a decis să-și dea demisia din PSD, după ce, cu câteva zile în urmă, renunțase la funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

„Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campania de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră, ci și destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte. Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public în goana unora care așa înțeleg să-și promoveze non-valoarea, vă rog să luați act de demisia mea”, le transmite Vicol colegilor din PSD Dolj.

Laura Vicol

Laura Vicol. Sursa foto: facebook / Laura Vicol

Fusese eliminată de pe lista PSD Dolj

În luna septembrie, ea fusese eliminată de pe lista PSD Dolj pentru alegerile parlamentare, acolo unde va candida, printre alții, Adrian Câciu. Ea deschisese lista de candidați la alegerile din 2020.

Scandalul Nordis a ajuns în atenția DIICOT, care ar fi deshis un dosar penal „in rem”. Conform unei investigații de presă recorder, compania Nordis Group ar fi implicată în scheme frauduloase de afaceri și ar avea legături politice la cel mai înalt nivel.

E măritată cu asociatul principal al companiei Nordis

Laura Vicol este căsătorită cu Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei Nordis, unul dintre cei mai influenți parlamentari PSD. Acționarul Nordis este finul fostulul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.

Laura Vicol-Ciorbă a fost votată președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților în urmă cu trei ani, cu 16 voturi pentru și unul împotrivă. Ea devenea prima femeie din istoria Camerei Deputaților care a condus comisia.

Revista presei