Acord strategic între Compania Națională UNIFARM și CONFINDUSTRIA ROMÂNIA în vederea dezvoltării dialogului între companiile farmaceutice italiene și instituțiile românești

Acord strategic între Compania Națională UNIFARM și CONFINDUSTRIA ROMÂNIA în vederea dezvoltării dialogului între companiile farmaceutice italiene și instituțiile românești

La începutul săptămânii, în cadrul unei prestigioase locații din Milano, Compania Națională UNIFARM, companie națională de interes strategic, reprezentată de Directorul General, Dr. Adrian Marius DOBRE și CONFINDUSTRIA ROMÂNIA, Patronat care reprezintă cele mai mari investiții italiene din România, reprezentată de Domnul Președinte Giulio BERTOLA, au încheiat un Protocol de cooperare în vederea dezvoltării relațiilor economice dintre Italia și România în sectorul farmaceutic, printr-o serie de acțiuni comune.

Industria farmaceutică din România se dezvoltă rapid - directorul Unifarm

Pe lângă semnarea acestui acord, în prezența Reprezentanților oficiali ai Consulatului General al României la Milano și ai unor companii italiene atent selecționate din sectorul farmaceutic, Directorul General Adrian Marius Dobre a prezentat rolul strategic pe care Compania Națională UNIFARM îl joacă în sistemul medical din România precum și rolul său strategic în a se asigura că piața din România are acces la cele mai noi și mai eficiente medicamente și terapii pentru pacienții din România.

“Industria farmaceutică din România se dezvoltă rapid. În calitate de Director General al Companiei farmaceutice a Statului Român, sunt dornic să încep colaborarea cu partenerii noștri italieni în vederea explorării modului în care putem extinde în continuare sectorul nostru de activitate și afacerile din industria sănătății. Parteneriatul încheiat astăzi va reprezenta o oportunitate de a discuta subiecte de interes comun”, a declarat Adrian Marius DOBRE, Directorul General al Companiei Naționale UNIFARM, cu ocazia evenimentului de la Milano.

Unifarm va participa la evenimente, în Italia

Prin intermediul acestui Protocol de cooperare, cele două structuri și-au fixat obiective ambițioase, printre acestea: promovarea cooperării economice între cele două țări pe baza valorilor comune și a legăturilor strânse, organizarea de întâlniri de afaceri, promovarea participării la expoziții și târguri organizate în comun, organizarea de misiuni economice, seminarii, simpozioane, conferințe și alte activități în scopul îmbunătățirii cunoștințelor despre economia sectorului farmaceutic din cele două țări, promovarea dezvoltării afacerilor și identificarea de parteneri pentru schimburi comerciale reciproc avantajoase.

Acordul dintre cele două structuri va aduce beneficii semnificative pentru ambele națiuni și economii. Italia, pe de o parte, va putea asista la consolidarea prezenței companiilor sale pe o piață externă strategică precum cea românească, promovând inovarea și calitatea produselor sale farmaceutice. Pe de altă parte, România va obține un acces mai ușor la medicamente de înaltă calitate, contribuind la ridicarea standardelor de îngrijire și la îmbunătățirea stării de bine a propriei populații.

Confindustria, partener strategic pentru industria românească

Patronatul Confindustria România se poziționează drept partener strategic în cadrul acestui proces, jucând un rol important în facilitarea dialogului între companiile farmaceutice italiene și instituțiile românești. Datorită experienței și amplei sale rețele instituționale, Confindustria România este în măsură să ofere companiilor italiene acces privilegiat pe piață precum și suport pentru internaționalizarea activităților acestora.

Președintele Confindustria România, Giulio Bertola, a declarat astfel: “Sunt deosebit de onorat de faptul că o Companie Națională de Interes Strategic, precum UNIFARM, a ales Confindustria România în acest demers de dezvoltare a relațiilor comerciale în sectorul farmaceutic între cele două țări, România și Italia, relații strategice și pentru sistemul medical românesc. Consider că este necesar să fie adoptate imediat măsuri concrete și inovatoare pentru dezvoltarea tuturor formelor de activitate economică externă într-un sector atât de sensibil care are nevoie de un lanț de aprovizionare relațional/industrial de încredere, în vederea garantării unei aprovizionări stabile cu medicamente de înaltă calitate”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei