Ciolacu, reacție după propaganda delirantă a Rusiei cu privire la România și Republica Moldova

Ciolacu, reacție după propaganda delirantă a Rusiei cu privire la România și Republica Moldova Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolacu a spus că autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Premierul i-a încurajat pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi.

Marcel Ciolacu, despre declarația delirantă a Mariei Zaharova

Marcel Ciolacu a reacționat după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat noi atacuri afirmând că „Republica Moldova a fost prosperă doar în timpul URSS”. Mai mult, Zaharova a reluat atacurile la adresa conducerii proeuropene a ţării și a României.

„România rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova şi al viitorului său european şi va continua să sprijine cetăţenii şi autorităţile de la Chişinău să îşi îndeplinească obiectivele în acest sens. Propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele istorice şi ignoră realităţile actuale, trebuie combătută prin toate mijloacele, astfel încât obiectivul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se realizeze”, a transmis premierul.

România este umăr la umăr cu Republica Moldova

Marcel Ciolacu a mai subliniat că  „Autoritățile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor știri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Îi încurajez pe toți liderii de la Chișinău să nu se lase intimidați de astfel de acțiuni. România este umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”.

Marcel Ciolacu și Dorin ReceanMarcel Ciolacu, la Chişinău. Sursa foto: Facebook

Premierul a precizat că „Dorința Republicii Moldova de a deveni stat membru al UE reprezintă alegerea stabilității, prosperității și a unei comunități de valori și principii, lucruri pe care Rusia continuă să le încalce flagrant, atacându-și vecinii, cu mijloace convenționale și hibride care încalcă în mod flagrant dreptul internațional”.

Maria Zaharova: România că vrea să acapareze Republica Moldova

Maria Zaharova a ținut o conferintă de presă în care a făcut comentariu despre situaţia din Republica Moldova. Nu a făcut decât să reia atacurile la adresa conducerii proeuropene de la Chișinău.

Maria Zaharova a luat în vizor vizita premierului Marcel Ciolacu la Chişinău, faţă de care a avut remarci ironice, acuzând din nou România că vrea să acapareze Republica Moldova.

Consulatul României de la Rostov pe Don a primit notificare că trebuie să se închidă începând cu data de 14 octombrie, a mai anunţat Maria Zaharova. Decizia închiderii fusese luată de Moscova la sfârşitul anului trecut.

Revista presei