GagauziaLand, la picioarele Victoriei Furtună. Poliția dezvăluie noi informații privind bannerele retrase

GagauziaLand, la picioarele Victoriei Furtună. Poliția dezvăluie noi informații privind bannerele retrase Sursa foto: deschide.md

Republica Moldova. Inspectoratul General de Poliție a confirmat faptul că Victoria Furtună, susținută în campania electorală de Ilan Șor, a rămas fără materiale electorale. Conform oamenilor legii, 72 de bannere au fost retrase, în lipsa unor acte de însoțire. Mai mult, persoanele care se ocupau de instalarea lor au conexiuni cu parcul de distracții GagauziaLand, înființat de Ilan Șor.

Angajați GagauziaLand, în slujba Victoriei Furtună

Poliția confirmă confiscarea materialelor electorale în susținerea candidatei Victoria Furtună.

„În orașul Vulcănești, de către angajații IP (Inspectoratului de Poliție n. r.) a fost stopat autocamionul Mercedes Sprinter care transporta 72 bannere electorale „Victoria Furtună”, șoferul nu avea acte de însoțire a mărfii. Toate 72 de bannere au fost ridicate și plasate la IP Vulcănești. Până a fi stopate, persoanele au reușit și au instalat două bannere care urmează să fie demontate. Este vorba de aceleași persoane responsabile de parcul de distracții GagauziaLand”, au declarat oamenii legii, pentru NewsMaker.

Panou cu Victoria Furtună

Panou cu Victoria Furtună/ Sursa foto: EvZ

Victoria Furtună, promovată de partidul „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor

O înregistrare audio a fost expediată jurnaliștilor de către unii membri ai partidului „Șansă”, parte a blocului „Pobeda”. Acesta a fost constituit de Ilan Șor, care s-a refugiat la Moscova, iar la Chișinău este condamnat la 15 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul Frauda bancară.

Din interceptare reiese că lidera organizației teritoriale a partidului „Șansă” din Dondușeni, Cristina Crudu, dă instrucțiuni ca la alegeri să fie votată Victoria Furtună.

Crudu ar fi spus că a primit indicații „de sus”, făcând trimitere la Ilan Șor.

„Aceasta este indicația lui Ilan Mironovici (Șor – nota red.), și, știți cum este vorba, «приказы не обсуждаются» (ordinul nu se discută – trad.). Rugămintea ca să duceți informația la activiști, așa ne-a spus și nouă, cumva pe în șoaptă. Adică să nu se observe cumva că în spatele Victoriei Furtună stă blocul electoral „Pobeda”. Ori că noi am avea o legătură, că Șor are o legătură cu Victoria Furtună. O susținem, dar indirect”, ar fi declarat Crudu.

Contactată de jurnaliști, Crudu a negat că ar fi dat astfel de indicații membrilor organizației teritoriale.

Revista presei