Poliția Română, percheziții de amploare la persoane care dețineau arme si muniție

Poliția Română, percheziții de amploare la persoane care dețineau arme si muniție Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EvZ

Poliția Română a anunțat că s-au efectuat 17 de percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept, lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și violarea de domicilii.

Poliția Română, percheziții de amploare în Bărbuleşti

Miercuri dimineață, peste 200 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică și Direcției Rutiere de la Inspectoratul General al Poliției Române, sprijiniți, de asemenea, de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în 17 locații, din comuna Bărbulești, județul Ialomița.

Poliția Română a mai anunțat că acţiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Poliției din Muncipiu Urziceni, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Sunt 14 persoane bănuite de săvârșirea acestor infracțiuni

Sursa menționată mai arată că în această cauză, se efectuează cercetări față de 14 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de aramă fără drept, lovirea sau alte violențe, amenințarea, distrugerea și violarea de domiciliu.

Razie de amploare la Bărbuleşti, fiind vizate persoane suspectate de mai multe infracţiuni, între care nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă / Există date cu privire la un potenţial conflict între două familii - FOTOPoliția Română. Sursa foto: Facebook

Mai mult, potrivit comunicatului emis de Poliția Română, această acțiune este derulată pe baza unor date și informații obținute de IPJ Ialomița, cu privire la escaladarea unui potențial conflict, între două familii din Bărbulești.

Poliția Română: Persoanele implicate, reținute pentru a fi audiate

Operațiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, echipelor canine, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale IGPR și efectivelor din cadrul Servciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

Totodată, la activitățile din Ialomița, operațiunea beneficiază de suport din partea IGAV din cadrul MAI. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate.

Persoanele de interes depistate vor fi conduse la sediul poliției pentru amprentare și fotografiere și audiate în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză, informează mai.gov.ro.

Revista presei