Reacția FRF, după ce unul dintre sponsorii săi a fost acuzat de fraude de milioane de euro

Reacția FRF, după ce unul dintre sponsorii săi a fost acuzat de fraude de milioane de euro FRF și Nordis Group. Sursa foto: frf.ro

Federația Română de Fotbal reacționează după ce o investigație de presă a dezvăluit că unul dintre sponsorii echipei naționale este implicat în scheme frauduloase de afaceri.

FRF anunță încheierea relațiilor

Grupul de firme Nordis este sponsor principal al Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar numele companiei apare pe tricourile "fluierașilor". De asemenea, Nordis Group este și partener comercial al naționalei U21. În ultimele zile, însă, numele companiei a făcut obiectul unei anchete de presă, care a devoalat mai multe mecanisme frauduloase prin care sponsorul FRF dădea adevărate "țepe".

Ieri, Federația Română de Fotbal a comunicat faptul că a decis, împreună cu Nordis Group, de comun acord, încheierea relațiilor de parteneriat la data de 31.12.2024.

FRF și Nordis Group

FRF și Nordis Group. Sursa foto: frf.ro

FRF și Nordis Group, parteneri din 2020

În anul 2000, Nordis și Federația Română de Fotbal încheiau, într-un cadru ceremonial, un parteneriat. "Prin construcțiile realizate, Nordis Group transformă viziunea în realitate, iar acum va sprijini construirea arbitrajului românesc la cel mai înalt nivel”, declara, la acea vreme, Răzvan Burleanu, președintele FRF.

La rândul său, reprezentatul Nordis,: „Ne bucurăm să ne implicăm în susținerea Comisiei Centrale a Arbitrilor prin intermediul Federației Române de Fotbal, pentru că vrem să fim alături de sportul românesc. Înțelegem cât de important este să fim alături de cei care muncesc și care, prin reușitele lor, ne fac să fim mândri că suntem români. Fotbalul, alături de toate celelalte sporturi, putem spune că este o instituție pentru fiecare țară, un motiv de bucurie din care, începând de astăzi, vom face și noi parte”.

Tribunalul București i-a băgat în insolvență

Jurnaliștii de la recorder au dezvăluit faptul că firma are legături politice la cel mai înalt nivel. Rezultatele investigației au dat roade. În urmă cu câteva zile, Tribunalul București a aprobat intrarea în insolvență a companiei la cererea unei entități juridice al cărui obiectiv este recuperarea investițiilor realizate în proprietățile din portofoliul Nordis Group.

Conform procedurii, societatea are la dispoziție zece zile pentru a comunica planul de reorganizare, altfel poate rămâne fără dreptul de administrare. Creditorul care a acționat compania în instanță cere suma de 2.464.671,95 lei, care a fost achitată în baza contractelor.

Revista presei