Mitropolia Basarabiei organizează un pelerinaj gratuit, la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași

Mitropolia Basarabiei organizează un pelerinaj gratuit, la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași Sursa foto: Facebook

Republica Moldova. La inițiativa Centrului de Pelerinaj „Emaus” al Mitropoliei Basarabiei, la 14 octombrie, se va desfășura un pelerinaj gratuit,  pentru credincioșii basarabeni, doritori să ajungă la moaștele Sfintei Parascheva, de hramul Ocrotitoarei Moldovei. Pelerinajul se organizează cu binecuvântarea ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor și grație implicării părintelui director Marin Osoianu.

De călătoria gratuită la marea sărbătoare de la Iași vor beneficia, în special, pelerinii și preoții colaboratori ai Centrului „Emaus”, cadrele didactice, studenții, elevii și enoriașii parohiilor din cadrul acestei structuri bisericești de peste Prut.

Pr. Marin Osoianu, directorul Centrului de Pelerinaj „Emaus”, cu familia sa / Sursa foto: Arhiva „Emaus”

Sute de pelerini au asaltat Mitropolia Basarabiei, dornici să ajungă la marea sărbătoare de la Iași

„Pelerinii basarabeni sunt încântați de inițiativa Centrului de Pelerinaj „Emaus” din cadrul Mitropoliei Basarabiei. Unii chiar au plâns de bucurie. Nu se așteptau să meargă pe gratis, la mult așteptata sărbătoare. Până în prezent, oamenii plecau la Iași cu unele agenții contra cost, iar din anul acesta, sperăm să fie o tradiție anuală de a organiza pelerinaje gratuite, la prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Am găsit deja sponsori pentru a plăti patru autocare, din partea unui stareț și a mai multor credincioși. Sfânta Parascheva ne ajută!”, susține părintele Marin Osoianu.

Organizatorii, în căutare de bani și pentru al cincilea autocar

Organizatorii caută sponsori și pentru al cincilea autocar, deoarece sunt foarte mulți doritori de-a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în ziua de cinstire a cuvioasei. „Un autocar costă între 700 și 800 euro. Cine ar vrea să ne ajute, în timp proxim, ne-ar putea contacta în acest scop. Este un pelerinaj unic în Republica Moldova, când atâția credincioși vor să ajungă la moaștele sfintei de la Iași.

Îmi scriu multe persoane din România și mă întreabă de ce nu organizăm pelerinaje gratuite și pentru românii din Țară, la Sfânta Cuvioasă Parascheva, nu doar pentru românii basarabeni?!”, povestește directorul Centrului de Pelerinaj „Emaus”.

Și credincioșii din România solicită pelerinaje gratuite la Sfânta Parascheva

„Sunt atâtea agenții de turism în România care, măcar acum, la final de an, ar putea organiza câte un autocar gratuit pentru pelerinii care nu dispun de suma necesară pentru a ajunge la Iași, la prăznuirea cuvioasei. Nu cunoaștem niciun caz, când vreo agenție să organizeze în mod gratuit un autocar pentru asemenea pelerini. Ba din contra, profită chiar la maxim de prăznuirea ei. Și mulți dintre acești pelerini aleargă după „ofertele” incredibile”, a mărturisit părintele Marin Osoianu, pentru EVZ.

În pelerinajul Mitropoliei Basarabiei, vor pleca mai multe grupuri de credincioși. La 13 octombrie, vor fi puse la dispoziție trei autocare, a câte 57 locuri. Al doilea grup de pelerini va pleca, la Iași, pe 14 octombrie. Înscrierea la pelerinaj se poate face gratuit la numărul de telefon 060.595.146 (preot Marin Osoianu) sau prin intermediul site-ului oficial al Centrului de Pelerinaj „Emaus”.

 

 

Revista presei