Putin renunță la tradiții. Alina Kabaeva a lipsit de la ziua sa de naștere

Putin renunță la tradiții. Alina Kabaeva a lipsit de la ziua sa de naștere Alina Kabaeva și Vladimir Putin. Sursa foto: Twitter

După declanșarea războiului cu Ucraina, Vladimir Putin a fost nevoit să își modifice semnificativ stilul de viață, evitând vizitele la reședința sa preferată din Soci, din teama de a nu deveni ținta atacurilor forțelor armate ucrainene. 

În plus, ziua sa de naștere a fost marcată de absența unei întâlniri cu Alina Kabaeva, cunoscută în media drept „prima amantă a Rusiei”, ceea ce sugerează o schimbare în obiceiurile sale de celebrare și socializare.

Vladimir Putin renunță la tradiții. Alina Kabaeva a lipsit de la ziua sa de naștere

Conform informațiilor disponibile, Vladimir Putin a renunțat complet la deplasările către Soci și orașele din apropiere, marcând o absență de șapte luni, cea mai lungă din ultimii 10 ani. Această schimbare semnificativă în rutina sa este atribuită preocupărilor legate de securitate, pe fondul războiului din Ucraina, care l-a determinat să evite aceste destinații de pe coasta Mării Negre.

Anul acesta, președintele rus a încălcat și o tradiție personală de lungă durată, renunțând la obișnuința de a petrece ziua de naștere alături de Alina Kabaeva la malul Mării Negre. Pe 7 octombrie, când a împlinit 72 de ani, Putin nu a mai respectat acest obicei.

„Principalul motiv al schimbării este teama pentru propria sa viață. Putin și-a redus vizitele la Soci, după ce dronele AFU au atacat orașul de mai multe ori și au deteriorat heliportul aeroportului. Piloții aeronavelor prezidențiale au început, de asemenea, să ia măsuri de securitate - acum își dezactivează transponderele mult mai des. Astfel, este mai dificil de urmărit traseul zborurilor lui Putin”, potrivit „Project”.

Alina Kabaeva

Sursa foto. Captura video

De ce îi este teamă președintelui rus să zboare spre sudul Rusiei 

Temerile lui Vladimir Putin de a călători spre sudul Rusiei par să se fi amplificat în urma evenimentelor recente, inclusiv doborârea de către Ucraina a mai multor aeronave rusești. Aceste incidente au evidențiat vulnerabilitățile spațiului aerian rusesc, chiar și în zone considerate anterior sigure, ceea ce l-a determinat pe liderul de la Kremlin să își modifice planurile de deplasare.

Ucraina a demonstrat în repetate rânduri capacitatea sa de a lovi ținte aeriene rusești, folosind atât apărarea aeriană, cât și drone, ceea ce a crescut riscurile pentru oficialii de rang înalt ai Rusiei, inclusiv pentru Vladimir Putin. Chiar dacă Rusia are sisteme sofisticate de apărare aeriană care ar putea proteja anumite rute strategice, forțele ucrainene au învățat să eludeze aceste sisteme staționare, făcând călătoriile aeriene mai periculoase.

Războiul a avut un impact și asupra relațiilor personale ale lui Putin, schimbând cercul de apropiați alături de care obișnuia să își sărbătorească ziua de naștere. Surse neoficiale sugerează că președintele rus ar fi nemulțumit de fostul ministru al apărării, Serghei Șoigu, ceea ce ar putea explica o distanțare față de unii dintre colaboratorii săi de lungă durată în contextul conflictului cu Ucraina.

Cu toate astea, mama celor doi fii ai lui Vladimir Putin călătorește des

Alina Kabaeva, considerată mama a doi dintre fiii lui Vladimir Putin, coordonează în mod discret treburile familiei, sprijinită îndeaproape de membri ai familiei sale extinse. Verișoarele joacă un rol central în gestionarea activităților zilnice, contribuind la menținerea unei atmosfere private. Chiar dacă viața sa este în mare parte ascunsă de ochii publicului, uneori apar detalii care oferă o privire rară în intimitatea sa.

Multe informații despre deplasările și activitățile Alinei Kabaeva rămân învăluite în secret, detaliile despre acestea fiind foarte rar făcute publice. În ciuda discreției care o înconjoară, anumite surse au reușit să aducă la lumină aspecte legate de modul în care aceasta se deplasează, dezvăluind uneori traseele pe care le parcurge și persoanele care o însoțesc în călătoriile sale.

Potrivit unei investigații realizate de „Dossier”, surorile Alinei Kabaeva o însoțesc frecvent în deplasările sale, lucru confirmat prin analizarea biletelor de tren achiziționate pe numele gimnastei. De exemplu, ele călătoresc adesea cu trenul „Sapsan” spre stațiile Ugolovka și Okulovka, situate în apropierea reședinței de la Valdai. Kabaeva este însoțită în mod regulat și de asistentele sale personale, Elena Erhan, Anna Nazarova, sora sa Yulia Nazarova și Sofia Bozik. Aceasta din urmă a lucrat ca profesoară de engleză la instituții prestigioase precum Gimnaziul Internațional Skolkovo și Școala Gazprom, înainte de a se muta la National Media Group.

 

Revista presei