O nouă explozie lângă ambasada Israelului din Danemarca

O nouă explozie lângă ambasada Israelului din Danemarca ambasada Israel Copenhaga / sursa foto: gogle maps

O nouă explozie a fost auzită, noaptea trecută, la aproximativ 500 de metri de ambasada Israelului în Danemarca, potrivit unui anunţ făcut în crusul zilei de luni de poliţia din Copenhaga.

O nouă explozie lângă ambasada Israelului

Noua explozie a avut loc la doar cinci zile după un alt atac care a vizat clădirea ambasadei statului Israel la Copenhaga, potrivit agențiilor de presă internaționale.

„Căutăm să determinăm dacă există o legătură cu incidentul survenit la ambasada Israelului”, a declarat inspectorul de poliţie Trine Moller, din Copenhaga.

Ea a mai spus că, deocamdată, „nimic nu ar arăta că aşa stau lucrurile”, dar a precizat că explozia a fost cauzată, fără îndoială, de focuri de armă.

Iar imaginile publicate de presa daneză arată urmele exploziei din faţa unui imobil rezidenţial, aflat la aproximativ 500 de metri de ambasada statului Israel.

Ambasada Israelului, vizată de doi teroriști veniți din Suedia

Reamintim că, în noaptea de 1 spre 2 octombrie, mai multe explozii au avut loc în apropierea imediată a ambasadei israeliene, cel mai probabil cauzate de lansări de grenade. Cele două incidente au loc în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, pe fondul războiului antiterorist dus de Israel contra grupărilor islamiste Hamas și Hezboolah.

Potrivit dosarului făcut de procurorii danezi, doi tineri din Suedia, în vârstă de 16 şi, respectiv, 19 ani, sunt suspectaţi că au transportat cinci grenade. Ei ar fi lansat două dintre acestea, iar grenadele au aterizat pe o terasă, la circa o sută de metri de clădirea ambasadei statului Israel.

Tot mai multe atacuri antisemite în Europa

Cei doi suedezi au fost plasaţi, joi, în arest pentru 27 de zile, de un judecător. Două zile mai târziu, poliţia din Danemarca a anunţat că acuzaţiile împotriva celor doi suedezi au fost extinse pentru infracţiuni ce ţin de terorism. Dar autoritățile de la Copenhaga nu au oferit alte detalii cu privire la primul atac.

Atacurile antisemite se răspândesc tot mai mult în întreaga lume, pe fondul manifestațiilor în favoarea teroriștilor palestinieni organizate, de obicei, de politicieni de extremă stânga, de ecologiști radicali și anticapitaliști, și la care participă mulți migranți. În urmă cu câteva zile, ambasada Israelului la Stockholm a fost vizată de un atac cu focuri de armă. Din fericire, nu s-au înregistrat răniţi în acel incident, dar serviciile de informaţii din Suedia nu au exclus implicarea Iranului în cele două incidente.

Revista presei