Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii. Eurodeputata acuză o conspirație

Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii. Eurodeputata acuză o conspirație Diana Șoșoacă Sursa foto: Captură video/Facebook

Diana Șoșoacă nu va putea candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. Curtea Constituțională i-a respins candidatura, anulând decizia prin care a fost înregistrată la Biroul Electoral Central.

Decizia adoptată de CCR este definitivă și nu poate fi atacată de europarlamentara SOS. Potrivit unor surse, CCR a motivat decizia arătând că declarațiile publice ale candidatei ar fi îndemnat la nerespectarea legilor și a Constituției.

Diana Șoșoacă, reacție după decizia CCR

Decizia CCR a nemulțumit-o pe politiciana SOS care a avut o reacție, la aflarea veștii. Ea a dat vina pe evrei care ar încerca să o împiedice să candideze. De asemenea, deși avocată, Diana Șoșoacă a acuzat faptul că nu a fost citată. Or, legislația în vigoare prevede că ședințele Curții Constituționale se desfășoară fără citarea părților.

„Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri...”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Europarlamentara a acuzat un complot al „evreilor” care s-ar fi implicat în procesul constituțional. De altfel, nu este prima oară când Șoșoacă acuză interese obscure care i-ar dori răul. Este o temă care apare frecvent în declarațiile sale publice

„Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!”, a clamat Diana Șoșoacă.

Curtea Constituțională

Curtea Constituțională. Sursa foto: facebook

Curtea Constituțională a judecat mai multe contestații

Curtea Constituțională a analizat, într-o ședință convocată la ora 17.00, mai multe contestații depuse împotriva unor candidați la alegerile prezidențiale. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat dosarele lui Nicolae CiucăMircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi al Dianei Iovanovici-Şoşoacă. Pe numele acesteia din urmă au fost nu mai puțin de două astfel de contestații.

Conform informațiilor apărute până la această oră, CCR a respins contestațiile în cazul lui Kelemen Hunor și a lui Nicolae Ciucă. În cazul lui Mircea Geoană votul s-a amânat până la ora 21.00.

Conform atribuțiilor ce-i revin, Curtea Constituţională supraveghează respectarea procedurilor de alegere a președintelui României. În acest context, soluţionează și contestaţiile cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea candidaturii la funcţia de preşedinte. Pot depune contestații candidaţii, partidele, organizaţiile minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale, dar și simplii cetățeni.

Alegeri

Alegeri Sursa foto: Pixabay

Diana Șoșoacă nu va participa la alegeri

Candidaturile la preşedinție se depun până sâmbătă, la ora 24.00, la Biroul Electoral Central. În această situație, Diana Șoșoacă nu mai are timp să depună un nou dosar de candidatură la Biroul Electoral Central. Candidaturile sunt admise sau respinse în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea dosarului.

Conform calendarului electoral, data limită pentru depunerea contestațiilor este 8 octombrie, la Curtea Constituțională.

Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2024 pentru aprobarea calendarului electoral, candidaturile rămân definitive pe 10 octombrie 2024. Curtea Constituțională are termen până la această dată să se pronunțe.

Alegerile prezidenţiale din acest an vor avea loc pe 24 noiembrie, turul I și pe 8 decembrie, turul ll.

 

 

Revista presei