Se adâncește scandalul din TVR, după acuzațiile lansate de fosta șefă a postului

Se adâncește scandalul din TVR, după acuzațiile lansate de fosta șefă a postului TVR. Sursa foto: Arhiva EVZ

Televiziunea Română (TVR) este implicată într-un nou scandal de proporții. După scrisoarea deschisă a Ramonei Săseanu, actuala conducere a respins acuzațiile și a precizat că fosta șefă s-a implicat în campania AUR.

TVR respinge acuzațiile Ramonei Săseanu

În scrisoarea recentă, fosta directoare a lansat acuzații la adresa lui Dan-Cristian Turturică. Ramona Săseanu a adus în prim plan deplasările pe care acesta le-ar fi făcut. Totodată, ea a vorbit și despre anumite emisiuni scoase din grila TVR.

În replică, actuala conducere a respins acuzaţiile fostului manager în Televiziunea Română.

Acuzații către fosta șefă

Actualii reprezentanți ai postului o acuză pe Săseanu că s-ar fi implicat în campania AUR.

„De aceea, în contextul campaniilor electorale ce urmează în anul 2024, Televiziunea Română adresează tuturor forţelor politice din România apelul public de a nu atrage instituţia în jocuri politice ce îi pot afecta credibilitatea şi autonomia.

Ramona Săseanu

Ramona Săseanu

Cu atât mai mult cu cât, în cazul de faţă, asistăm la suprapunerea unei agende politice cu una personală: atacul survine la foarte scurt timp după ce doamna Ramona Săseanu, în calitatea sa de fost Director General Interimar al SRTv, a devenit subiectul mai multor acţiuni în răspundere patrimonială înaintate de SRTv Tribunalului Bucureşti”, spun reprezentanții postului de stat.

Totodată, conducerea arată că anumite decizii luate de fosta șefă ar fi afectat angajații Societății Române de Televiziune.

TVR, precizări legate de audiențe și buget

În replică, reprezentanții postului spun că audiențele ar putea fi ridicate prin suplimentarea bugetului.

„Televiziunea publică îşi asumă, prin specificul său, să difuzeze emisiuni de cultură, concerte de muzică clasică, piese de teatru, spectacole de operă, care fac audienţe reduse”, mai arată sursa.

Legat de deplasările actualului șef, TVR arată că o au avut ca scop reprezentarea și votul SRTv.

„Peste 90% au fost făcute la invitaţia unor organizaţii internaţionale la care TVR este membru (EBU, COPEAM), a unor televiziuni partenere din cadrul EBU sau a unor organisme sau structuri ale Uniunii Europene”, mai spun reprezentanții Televiziunii Române.

Revista presei