Statistică incredibilă în asigurări. Câte despăgubiri se plătesc

Statistică incredibilă în asigurări. Câte despăgubiri se plătesc Asigurare. Sursa foto: Pixabay

Pe parcursul anului 2023, companiile din România au primit despăgubiri de 70 milioane de euro. Potrivit UNSAR, asiguratorii au achitat sume importante în baza asigurărilor pentru bunuri şi proprietăți, precum și pentru răspunderile legale civile și profesionale.

Despăgubiri acordate în anul precedent

În anul precedent, asiguratorii înscriși în baza UNSAR au plătit despăgubiri de până la 350 milioane de lei. Conform UNSAR, sumele au fost plătite în baza asigurărilor pentru bunuri şi proprietăţi. De asemenea, despăgubirile acordate în anul precedent au vizat și răspunderi civile legale şi profesionale.

„Despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii membri ai UNSAR către companiile asigurate au depăşit valoarea de 70 milioane euro (circa 350 milioane lei)”, arată reprezentanții Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Zeci de dosare achitate zilnic 

Sume importante au fost achitate pentru 25.000 de daune care au afectat afacerile. Potrivit analizei, asiguratorii au achitat 70 de dosare în fiecare zi calendaristică a anului precedent.

Totodată, datele arată că 21% dintre companii deţin o formă de asigurare pentru bunuri și proprietăți.

Asigurare, despăgubiri

Asigurare. Sursa foto: Pixabay

„În acest context,oamenii din Asigurări lansează astăzi noua ediţie a demersului dedicat antreprenorilor şi viitorilor antreprenori – BusinessSOS. Proiectul se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili şi să se informeze despre soluţiile de protecţie financiară, în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion lei”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR.

Despăgubiri uriașe pentru companiile din țara noastră

Zilnic, asiguratorii din România achită despăgubiri de până la 5,2 milioane de euro. UNSAR reprezintă 21 de societăți de asigurări, acestea acoperind un procent de 90% pe piața de profil.

Noul proiect aduce în prim plan și un podcast, în care vor fi discutate noutăți din sfera asigurărilor.

„Un mediu antreprenorial bine protejat este baza unei economii reziliente. Deşi riscul face parte din ADN-ul unui antreprenor, acesta poate fi şi transferat către specialişti. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferenţa în dezvoltarea şi continuitatea acesteia”, a explicat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei