Despăgubiri dacă nu ai apă caldă sau căldură. Cui și cum le ceri

Despăgubiri dacă nu ai apă caldă sau căldură. Cui și cum le ceri Sursa: Dreamstime.com

Bucureștenii care nu au apă caldă își vor recupera banii cu greu. În acest sfârşit de săptămână a avut loc o nouă avarie majoră în reţeaua de termoficare pe Bulevardul Basarabia, Bucuvina, Bulevardul Nicolae Grigorescu. Oamenii au rămas fără apă caldă şi căldură, dar facturile de întreţinere n-au fost mai mici.

„Situaţia asta nu a mai fost întâlnită de mai bine de 29 de ani în Bucureşti, însă aşa cum s-au mişcat autorităţile nu era decât anticiparea unui final tragic a reţelei de termoficare din Capitală”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Cei care nu au apă caldă își vor recupera banii cu greu

Marea problemă este că proprietarii de apartamente nu se pot adresa instanţei fără a apela la Asociaţiile de proprietari şi că RADET este în faliment.„Proprietarii vor fi obligaţi să convoace Adunarea Generală a proprietarilor din blocurile care vor să se implice în asemenea litigii şi să voteze deschiderea unei acţiuni în instanţă. În mod secundar, se va pune problema că judecata se va face cu o societate al cărui statut juridic nu îi va putea despăgubi pe păgubiţi.

apă caldă și căldură

Sursa foto Arhiva EVZ

Bucureştenii nu vor avea cum să-şi recupereze posibilele daune pe care le-ar putea câştiga în instanţă, fiindcă vor trebui să se înscrie în tabelul creditorilor şi de acolo să fie plătiţi ca atare, având în vedere că RADET este în faliment”, a declarat avocatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să cheme în judecată RADET

Tot ce pot să facă proprietarii de apartamente este cheme în judecată RADET în vederea anulării facturilor emise de către aceasta în care este inclusă şi plata agentului termic, de care însă nu au beneficiat. Cu toate acestea, ei nu pot deschide asemenea acțiuni în mod individual.

radet

Sursa foto. EVZ

O altă problemă de care se lovesc bucureștenii

„De ştiut pentru cei care vor să deschidă asemenea acţiuni, cererea de chemare în judecată nu se poate face de către proprietari în mod individual, aşa cum am indicat mai sus, asta pentru că nu ar avea calitatea procesuală necesară, contractele de caldură fiind semnate cu asociaţia şi nu cu proprietarii în mod individual”, a precizat Cuculis pentru Adevărul.