Român împușcat de grănicerii bulgari. Clarificările Poliției de Frontieră Giurgiu. Update

Român împușcat de grănicerii bulgari. Clarificările Poliției de Frontieră Giurgiu. Update Ambulanță Sursa foto: Dreamstime.com

Update: Poliția de Frontieră Giurgiu a venit cu o serie de clarificări referitoare la românul împușcat de grănicerii bulgari. Potrivit spuselor purtătoarei de cuvânt a instituției, Raluca Stan, cei doi ar fi mers să taie lemne cu o căruță, iar nu înot. Se pare că nivelul Dunării este foarte scăzut în zona respectivăm ceea ce a permis atelajului să traverseze prin apă.

„În cursul serii, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu Măgurele au fost informați despre faptul că doi bărbați au trecut Dunărea și se află pe un ostrov bulgăresc. Întrucât unul dintre bărbați era rănit, polițiștii de frontieră, împreună colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman s-au deplasat cu ambarcațiune pe ostrovul bulgăresc. Aceștia l-au preluat pe bărbat și l-au transportat la malul românesc, de unde a fost luat de ambulanță”,  a precizat Raluca Stan.

 

Incident grav la granița de pe Dunăre, dintre România și Bulgaria. Un bărbat care a înotat cu fiul său în fluviu a fost împușcat de poliția de frontieră bulgară.

Bărbatul, din Târgu Măgurele, a fost rănit la cap, și a fost transportat pe malul românesc. El a fost internat în spitalul din municipiul Alexandria, în stare gravă.

Incident grav la granița cu Bulgaria

Bărbatul din Turnu Măgurele ar fi traversat Dunărea înot împreună cu fiul său în vârstă de 20 de ani. Cei doi au înotat până pe o insuliță situată de partea bulgară a graniței, în dreptul localității Ciuperceni. Aici s-a petrecut acest incident, după cum relatează publicațiile locale, din Teleorman.

Bărbatul a fost împușcat de polițiștii de frontieră din țara vecină care au apreciat că cei doi încearcă să treacă granița ilegal.

Rănitul a fost transportat pe malul românesc al Dunării și internat de urgență la spitalul din Alexandria. Fiul său a fost reținut de autoritățile bulgare care au deschis o anchetă cu privire la incident.

Politia de Frontiera, graniță

Politia de Frontiera. Sursă foto: Facebook

Bulgarii au suspectat că ar fi vorba de hoți

Sursele citate de presa locală spun că acest incident s-a petrecut deoarece bulgarii au suspectat că ar fi vorba despre hoți. Autoritățile din țara vecină au crezut că cei doi, tată și fiu, doreau să meargă la furat în Bulgaria.

În realitate, se pare că ei doreau să taie lemne de pe insulița bulgară.

Se pare că polițiștii de frontieră ar fi încercat să-i rețină pe cei doi și s-ar fi iscat un conflict. Autoritățile au deschis focul și l-au rănit pe bărbatul de origine română.

Politia bulgară

Politia bulgară. Sursa foto: Politia Bulgară

Român în stare gravă după un incident armat

În acest moment, se derulează o anchetă în Bulgaria pentru a fi elucidate împrejurările în care s-a produs acest incident. De partea română, însă, autoritățile nu au inițiat nici o cercetare.

Potrivit unor surse, starea bărbatului împușcat de poliția de frontieră bulgară este destul de gravă. După incident, în funcție de evoluția sănătății sale, medicii din Alexandria iau în considerare să-l tansfere la București, la o unitate medicală.

Revista presei