Temperaturile cresc ușor în Republica Moldova, cerul va fi parțial înnorat

Temperaturile cresc ușor în Republica Moldova, cerul va fi parțial înnorat Prognoza meteo. Sursa foto: Freepik

Vremea se încălzește ușor, în Republica Moldova, începând de astăzi, 3 octombrie. Mercurul din termometre începe să urce și va ajunge la valori maxime de 20 - 22 de grade Celsius. Minima va fi de 14 grade, conform meteorologilor.

Cerul va fi parțial înnorat pe parcursul zilei în toată țara, cu excepția zonei de sud-est, acolo unde va fi senin. Nu sunt șanse de apariție a ploilor, vântul va sufla moderat. Se vor consemna 22 de grade Celsius la Cahul, vor fi 21 de grade la Chișinău și câte 20 de grade la Ștefan-Vodă, Bălți, Briceni și Rîbnița.

Începe să se încălzească în toată Republica Moldova

Mâine, vremea va fi marcată de aceleași coordonate ca și cele de astăzi. Cer parțial înnorat și temepraturi cu valori de 22 - 23 de grade Celsius.

În România, joi, se anunță temperaturi obișnuite pentru această perioadă a anului. În unele zone ale țării va fi o zi frumoasă de toamnă. Se vor semnala precipitații de scurtă durată în Transilvania, Moldova, Crișana, Maramureș și Banat. În restul zonelor, este posibil ca ploile să își facă apariția spre finalul zilei, după cum au precizat specialiștii meteo.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto. Pixabay

Pe de altă parte, vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi mai mult înnorsat pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade Celsius. Iar valorile minime se vor situa între 5 și 18 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în zona Munteniei.

Cresc temperaturile și în România

Joi, în București. vremea se anunță a fo frumoasă pentru această decadă a lunii octombrie. Valorile maxime vor atinge 25 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între valorile de 11 - 12 grade Celsius.

Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi variabil. Vor exista unele înnorări în a doua parte a zilei. Șansele de precipitații în Capitală sunt reduse astăzi, 3 octombrie 2024, conform celor de la ANM.

Revista presei