Curtea de Apel a respins contestația lui Igor Munteanu. Mai are șanse să revină în cursa prezidențială?

Curtea de Apel a respins contestația lui Igor Munteanu. Mai are șanse să revină în cursa prezidențială? Igor Munteanu, lider CUB/Sursa: Facebook

Republica Moldova. Curtea de Apel a respins cererea liderului CUB, Igor Munteanu, în care a contestat decizia CEC de a nu-l admite în cursa prezidențială. Munteanu declară că va depune recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Contestația lui Igor Munteanu, respinsă

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins contestația lui Igor Munteanu. Acesta nu este de acord cu decizia CEC în privința sa. Liderul CUB are la dispoziție trei zile pentru a depune recursul la Curtea Supremă de Justiție.

„Consider hotărârea ilegală, neîntemeiată în raport cu petiționarul și favorizatoare pârâtului” (CEC). Apărând ilegalitățile acestei structuri de stat dominate de interesele puterii, CAC nu face bine în raport cu drepturile cetățenilor afectați. Oricine dintre Dvs., stimați prieteni ați fost ori puteți fi în situația în care dovezile sunt aruncate la coș de judecători, favorizându-se interesele puterii aflate la guvernare. Mergem mai departe - în 3 zile la Curtea Supremă de justiție, iar după asta - la CEDO!”, a scris Munteanu, pe pagina sa de socializare.

Sursa: Facebook

Nu a fost atins pragul minim de 15 mii

Igor Munteanu, înaintat în calitate de candidat al Coaliției „Unitate și Bunăstare” la alegerile prezidențiale, nu a fost înregistrat în cursa pentru Președinție.

Conform deciziei CEC, din cele 22 de unități administrativ teritoriale de nivelul al doilea, în 10 unități nu s-au întrunit condițiile de validitate privind numărul minim de 600 de semnături.

S-ar mai fi identificat cazuri de înscriere de mai multe ori a unuia și același alegător, includerea unor alegători dintr-o altă circumscripție pe o anumită listă sau includerea pe listă a unor persoane decedate.

Munteanu spune că a prezentat  612 liste pe suport de hârtie, conținând 17504 semnături de susținere. Conform acestuia, au fost acoperite 22 raioane.

Ieșire cu scântei din blocul „Împreună” 

CUB l-a înaintat pe liderul său, Igor Munteanu, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, după ce formațiunea și-a făcut public divorțul de Blocul „Împreună”.

Formațiunea și-a retras și sprijinul politic pentru Octavian Țîcu, propulsat de bloc în calitate de candidat la prezidențiale.

„CUB nu acceptă în calitate de candidat o persoana care face declarații ce creează controverse politice. Biroul politic central își retrage sprijinul pentru actualul candidat. Ne rezervăm dreptul să sprijinim propriul candidat. Noi preferăm să ne păstrăm identitatea politică și dreptul de a acționa în numele alegatorilor noștri fără jocuri din culise sau influențe din partea unor cercuri din afara blocului apropiate de actuala guvernare. Această decizie ne desprinde definitiv de orice asociere la Blocul „Împreună””, a spus atunci Munteanu.

Blocul „Împreună”/ Sursa foto: Facebook

Revista presei