Dezbatere încinsă între vicepreședinții SUA. Cele mai importante momente

Dezbatere încinsă între vicepreședinții SUA. Cele mai importante momente dezbatere Vance-Walz sursa: captura video

Dezbatere încinsă. Întâlnirea TV care a avut loc marți, între Vance, senatorul din Ohio, J.D. Vance și guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a împlinit așteptările americanilor. A fost mai clară decât cea între Trump și Harris. O relatare exclusiv evz.ro.

Vance și Waltz au avut o abordare naturală, cu un plus pentru Vance, în contrast cu atitudinea  uneori nesigură și ezitantă a lui Walz. În ciuda faptului că această luptă nu ar putea fi cea mai importantă în cursa prezidențială din 2024, cei doi candidați s-au concentrat pe politică. Discutând în prima jumătate de oră despre imigrație, schimbările climatice și politica externă. Nu s-a discutat despre pensii, cum ar fi fost la noi.

Vance, un republican, și Walz, un democrat, au evitat în mare măsură atacurile personale atunci când au fost întrebați despre două dintre cele mai importante știri ale zilei: atacul Iranului asupra Israelului și afirmația greșită a lui Walz că a fost în Hong Kong în timpul represiunii Chinei a protestelor din Piața Tiananmen din 1989. Walz a spus într-un răspuns confuz, care nu a oferit nicio claritate cu privire la comentariile sale false: „Sunt uneori un prostuț”.

Dezbatere despre democrație

Vance a vorbit deschis în această seară despre diferențele sale cu Donald Trump. El a abordat criticile sale anterioare la adresa fostului președinte, spunând că s-a „înșelat” în privința lui Trump. Mai târziu, Vance a evitat să răspundă direct atunci când a fost întrebat dacă sprijină afirmațiile lui Trump conform cărora alegerile din 2020 au fost furate.

Vance a evitat, de asemenea, să-l întrebe pe Walz despre ce se va întâmpla dacă Trump va pierde alegerile din 2020. Una dintre cele mai ascuțite momente ale serii a fost această discuție despre democrație, când dezbaterea se apropia de sfârșit. În plus, Vance a evitat să ofere un răspuns clar cu privire la deportările mass-media promise de Trump în cazul imigranților ilegali care au copii cetățeni americani.

Amândoi au evitat întrebările cu privire la oferirea de sprijin Israelului în cazul unui atac preventiv împotriva Iranului. În ciuda faptului că niciunul dintre ei nu a avut o replică virală care a dominat dezbatere, ambii au reușit să respecte regula de bază a dezbaterilor viceprezidențiale: să nu prejudicieze candidatul principal.

Vance a fost mai clar decât Trump

Vance a privit direct în cameră, transmițând ceea ce Trump nu a reușit să spună în dezbaterea cu Harris: timp de patru ani, democrații au condus SUA, iar lucrurile nu s-au îmbunătățit. El l-a acuzat pe Walz de încercarea de a ascunde realizările economice ale lui Trump și de a-și proteja performanțele „atroce” ale Kamalei Harris. Deși a părut uneori nesigur și nepregătit, Walz a încercat să urmeze strategia lui Harris, transformând întrebările în atacuri la Trump.

Într-un dialog tensionat despre avort, Walz a subliniat dificultățile femeilor din statele cu reglementări restrictive, în timp ce Vance a susținut politici care ajută mamele. Cu toate acestea, dezbaterea nu a fost o surpriză semnificativă, scrie WSJ.

Revista presei