Malaezia planifică o politică națională privind cloud-ul și reglementări privind IA

Malaezia planifică o politică națională privind cloud-ul și reglementări privind IA

Premierul Anwar Ibrahim a declarat marți că Malaezia intenționează să creeze o politică națională privind cloud-ul și să introducă reglementări pentru a încuraja utilizarea etică a inteligenței artificiale (AI).

Anunțul vine pe fondul unui val de investiții din partea firmelor globale de tehnologie în Malaezia în ultimul an, acestea încercând să construiască infrastructura critică pentru a răspunde cererii în creștere pentru serviciile lor de cloud și AI. Anwar a declarat căpolitica națională de cloud a Malaeziei se va concentra pe patru domenii principale, și anume inovarea și eficiența serviciilor publice, competitivitatea și creșterea economică, consolidarea încrederii utilizatorilor și a securității datelor și împuternicirea cetățenilor prin incluziune digitală. Guvernul va înființa, de asemenea, un birou național de IA pentru a coordona inițiativele, inclusiv finalizarea unui plan de acțiune tehnologică pe cinci ani, precum și un cadru de reglementare pentru a crește adoptarea IA etică și durabilă în următoarele 12 luni, a spus el.

Malaezia, un centru pentru inteligența artificială generativă

„Ne propunem să poziționăm Malaezia ca un centru pentru inteligența artificială generativă, iar investițiile din partea partenerilor tehnologici vor fi esențiale în construirea unei infrastructuri digitale robuste și sigure”, a declarat Anwar la o ceremonie de deschidere a terenului pentru Google (GOOGL.O), deschide o nouă filă de 2 miliarde de dolari centru de date și regiune cloud în țară.

Google, care a anunțat săptămâna aceasta un parteneriat multianual cu o firmă locală de tehnologie pentru a furniza servicii cloud suverane, a declarat că investițiile sale în Malaezia vor crea 26 500 de locuri de muncă și vor contribui cu peste 3 miliarde de dolari la economia sa până în 2030, scrie Reuters. „Investițiile noastre sunt concepute pentru a oferi performanțe și fiabilitate ridicate, răspunzând cererii de servicii cloud și AI din întreaga țară”, a declarat Ruth Porat, președinte și director de investiții al Google. investițiile digitale au contribuit la propulsarea economiei Malaeziei în acest an, creșterea depășind așteptările pieței în ultimele două trimestre, iar moneda ringgit a devenit una dintre cele mai performante din Asia. Mișcările Google fac parte dintr-o expansiune mai amplă a companiilor de tehnologie globale în Asia de Sud-Est, acestea luptând pentru o prezență mai mare într-o regiune cu o populație tânără și pasionată de tehnologie de 670 de milioane de persoane. Luni, Google a declarat că va investi 1 miliard de dolari în Thailanda pentru a construi acolo un centru de date și o regiune cloud, pentru a satisface cererea în creștere de cloud și pentru a sprijini adoptarea inteligenței artificiale în Asia de Sud-Est.

Revista presei