Trucul care scade factura la gaze pe timp de iarnă. Consumul e redus semnificativ

Trucul care scade factura la gaze pe timp de iarnă. Consumul e redus semnificativ Tarife gaze naturale/Sursa foto: agora.md

Zilele acestea, pe rețelele sociale se dezbate intens pe tema facturilor la gaze și energie electrică. Oamenii sunt îngrijorați și spun că fac față din ce în ce mai greu cheltuielilor. În acest context, pe rețelele sociale s-a distribuit masiv un videoclip prin care un internaut demonstrează cum se poate reduce consumul la gaze, iar factura lunară să fie considerabil mai mică. Cum sezonul rece se apropie, internauții au găsit foarte utile sfaturile.  

Planuri pentru buzunar pe timp de iarnă

Suntem în luna octombrie și chiar dacă vremea pare încă blândă, ne-a arătat că își poate schimba haina de pe o zi pe alta. În unele zone din țară a căzut deja prima zăpadă. Pentru români zilele reci vin la pachet cu facturi mai mari la gaze, curent, utilități.

Drept urmare orice sfat care ajută buzunarul este bine venit.

Așa au gândit românii când au văzut pe rețelele sociale un filmuleț, devenit viral, care te învață cum să consumi mai puține gaze și să te bucuri de mai mulți bani în buzunar.

Internauții sunt de părere că trucul este extrem de util poate avea ca efect scăderea considerabilă a valorii facturii la gaze.

Sfaturi virale pentru cheltuieli mai mici iarna

Utilizatorii de pe Tiktok au împărtășit mai multe sfaturi care au devenit virale, mai ales după ce unii chiar le-au pus în practică și au spus că s-au dovedit foarte utile.

Ei susțin că au reușit să economisească sume mari de bani, uneori chiar câteva sute de lei pe an.

Una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de gaz este setarea corectă a temperaturii centralei. Iată ce recomandă un român de pe Tiktok:

„Fiind o centrală în condensare, temperatura la căldură nu va depăși 55 de grade Celsius. Dacă depășește 55 de grade nu va mai fi eficientă, nu mai face condensarea eficient. Atunci o vom lăsa la 48 de grade temperatura apei calde”, a explicat un român într-un clip pe TikTok, scrie cancan.ro.

La ce temperatură trebuie setată centrala

Aburii reprezintă un semn clar că centrala consumă prea mult gaz. De aceea, specialiștii sfătuiesc că ar fi bine ca temperatura centralei să fie redusă de la setările obișnuite de 70-80 de grade la aproximativ 55 de grade Celsius.

„Dacă centrala ta scoate aburi pe tubulatură s-ar putea să pierzi bani consumând prea mult gaz. Uite ce trebuie să faci. Să zicem că ai o centrală în condensare, atunci mergi la panoul centralei (…) Aici avem un buton pentru a controla temperatura pe tur. Ar trebui să aibă o imagine mică cu un calorifer sub el.

Mulți oameni au centrala setată la o temperatură prea mare de 70 sau 80 de grade. Reglează temperatura centralei la 55 de grade, asta îți poate salva câteva sute de lei pe an. Dacă butonul nu are numere, îndreaptă-l în sus. De obicei trucul ăsta funcționează”, explică specialistul pe rețeaua socială TikTok.

Aceste două metode simple scad consumul la gaze pe timp de iarnă, iar acest lucru s evede în factura lunară, asigură cei care au urmat sfaturile.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei