Utilizatorii Waze, nemulțumiți de actualizări. Lista funcțiilor pe care și le doresc

Utilizatorii Waze, nemulțumiți de actualizări. Lista funcțiilor pe care și le doresc Waze Sursa Foto: Arhiva EVZ

Waze este, probabil, cea mai folosită aplicație de navigație ghidată folosită de șoferi ca să ajungă la destinație în timp util și în siguranță. Aplicația se bazează pe paticipanții la trafic care semnalează obstacolele și situațiile dificile din trafic în timp real.

 

Deși eficiența acestei aplicații este recunoscută, utilizatorii au o serie de nemulțumiri. Aceștia și-ar dori ca dezvoltatorii serviciului să introducă o serie de funcții.

Aplicația Waze printre cele mai eficiente

Aplicația de navigație oferă alerte rutiere în timp real, dar și o hartă actualizată în permanență. Șoferii care folosesc Waze se pun la curent în timpul deplasării cu privire la lucrări de pe drumuri, accidente, echipaje de poliție obstacole etc.

În plus aceștia sunt atenționați în legătură cu zonele de treafic intens și primesc redirecționări pe alte rute. Cu toate acestea, șoferii și-ar dori și mai mult. Ei speră că dezvoltatorii aplicației vor adăuga și alte funcții. Până la acest moment, cererile utilizatorilor au fost ignorate.

Există o listă cu funcțiile cele mai dorite de șoferii care accesează Waze.

Șoferii ar putea deține permis digital

Șoferi Sursa foto: Unsplash

Lista funcțiilor pe care și le doresc șoferii

Una dintre funcțiile pe care utilizatorii Waze o revendică este vizualizarea hărților prin satelit. Din această perspectivă, șoferii apreciază mai mult Google Maps care oferă mai multe moduri de vizualizare. Waze refuză să introducă imagini prin satelit și preferă harta cu un design simplificat. Waze a explicat că o astfel de funcție nu îmbunătățește experiența de condus.

Aplicația este proiectată să-i conducă pe șoferi la destinație pe cea mai potrivită rută, într-un timp cât mai scurt. Drept care nu consideră că necesar să le recomande acestora rute cu peisaje plăcute care să înfrumusețeze traseul. Dezvoltatorii aplicației consideră că este mai important să aleagă rutele cele mai rapide, chiar dacă peisajele nu sunt cele mai frumoase.

Suport pentru cameră de bord (dashcam), o funcționalitate pe care o oferă alte aplicații, precum Sygic, nu este agreată de Waze. Dezvoltatorii aplicației aupromis că vor analiza introducerea acestei funcții. Dar, deși au trecut doi ani, nu au inclus suportul pentru dashcam pe lista de priorități. Motivul este că principalul scop este îmbunătățirea navigației, nu adăugarea altor funcții.

Poliția Rutieră

Polițist care dirijează traficul Sursa foto: Poliția Română

Alte funcții dorite de utilizatorii Waze

Utilizatorii aplicației cred că introducerea unor informații mteorologice ar fi foarte utilă. Călătoria ar fi mai sigură dacă șoferii ar fi la curent cu situația meteo de pe traseu. Deși alte aplicații similare folosesc și prognozele meteo, dezvoltatorii Waze nu consideră că sunt necesare. Actualizările meteo nu se potrivesc cu planurile de dezvoltare pentru aplicație.

O altă funcție solicitată de utilizatori este cea care le-ar permite să evite anumite străzi cu trafic intens. Șoferii se gândesc, în special, la zonele rezidențiale unde pot apărea situații neplăcute pentru participanții la trafic.

Waze a eliminat manual o parte din străzile de pe hartă, la solicitarea autorităților. Aplicația nu oferă utilizatorilor posibilitatea de a exclude anumite străzi din traseele sugerate. Waze se concentrează pe optimizarea timpului de călătorie, chiar dacă acest lucru înseamnă utilizarea unor drumuri mai puțin ideale pentru traficul intens.

Revista presei