Filmul românesc ce face furori pe Netflix. Nume celebre în distriuție

Filmul românesc ce face furori pe Netflix. Nume celebre în distriuție Funcția care va dispărea de pe Netflix. Abonații vor avea de suferit. Sursa: Dreamstime.com

Un nou film românesc, apreciat pentru umorul său, va fi disponibil începând cu luna octombrie pe Netflix. Cu un amestec savuros de replici spumoase și momente neașteptate, filmul promite să descrețească frunțile privitorilor.

Încă un film românesc, disponibil pe Netflix. Este o comedie celebră  

Regizorul Paul Negoescu revine cu o nouă comedie, care este o continuare a filmului „Două Lozuri”, lansat acum şapte ani. Prima peliculă a avut un succes răsunător, atrăgând săli pline şi câştigând aprecieri la festivalurile de film din ţară şi din străinătate. Noua producție readuce în prim-plan personajele memorabile Sile, Dinel și Pompiliu, oferindu-le o nouă aventură plină de umor și surprize.

De această dată, acțiunea filmului explorează tema îmbogățirii rapide în era digitală a anului 2023, mai exact prin intermediul criptomonedelor. Protagoniștii se vor confrunta cu provocările și riscurile pieței volatile a criptomonedelor, experimentând o trecere de la extaz la agonie într-un ritm rapid, specific vremurilor moderne. Umorul de situație și replicile savuroase rămân puncte forte ale noii comedii.

Din distribuția filmului fac parte nume cunoscute precum Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, alături de Iulian Postelnicu, Rodica Lazăr, Mihai Bobonete și Ilona Brezoianu.

Inca doua lozuri

Încă două lozuri. Sursă foto: facebook.com/IncaDouaLozuri?locale=ro_RO

Cât au durat filmările comediei de pe Netflix

Filmările pentru „Încă Două Lozuri” au durat 20 de zile, desfășurându-se între septembrie 2022 și mai 2023. După o pauză de șapte ani de la primul film, echipa a revenit în locurile unde s-au realizat scenele din „Două Lozuri” (2016), descoperind cât de mult s-au schimbat orașele din România în acest interval. Pe lângă străzi mai aglomerate și clădiri renovate, multe dintre decorurile originale au fost refăcute sau recreate pe platourile de filmare din cauza transformărilor majore.

Producția s-a derulat în mai multe locații din București, dar și în diverse orașe și localități din țară, printre care Slatina, Craiova, Curtea de Argeș, Alexandria, Turnu Măgurele, Ploiești, Băiculești, Decindea, Giurgiu, Mihai Bravu, Corabia și Limanu. Platourile din Giulești au fost folosite pentru a recrea decorurile necesare, aducând la viață atmosfera specifică poveștii.

Despre „Două Lozuri” (2016) 

Primul film „Două Lozuri” a avut premiera la TIFF în 2016, ambele proiecții fiind întâmpinate cu săli pline. În cinematografele din România, a fost vizionat de 134.421 de spectatori și a fost difuzat ulterior pe canale TV precum HBO, PRO TV, PRO Cinema și Cinemaraton, dar și pe platformele de streaming HBO MAX și Netflix. Recordurile de încasări și numărul mare de spectatori din weekend-ul premierei au confirmat succesul filmului, care a atins un record absolut pentru un film românesc în box office.

Succesul „Două Lozuri” a depășit granițele României, fiind achiziționat și difuzat în țări precum SUA, Italia, China, Marea Britanie și Irlanda, unde a primit critici extrem de pozitive. În SUA, filmul a fost numit „Alegerea săptămânii” de către New York Times și a obținut recenzii entuziaste în publicații de renume precum Variety, FilmWeek și The Hollywood Reporter, având un scor impresionant de 92% pe RottenTomatoes.

Filmul a fost apreciat și la numeroase festivaluri internaționale, inclusiv la Zurich, Shanghai, Salonic, Namur, Beijing și Hong Kong, unde a fost premiat. „Două Lozuri” este unul dintre rarele filme românești care a reușit să cucerească atât publicul larg, cât și criticii, fiind recunoscut la festivaluri de prestigiu din întreaga lume.

 

Revista presei