Ciclonul Ashley bagă groaza în IGPR. Instrucțiuni neașteptate pentru polițiști

Ciclonul Ashley bagă groaza în IGPR. Instrucțiuni neașteptate pentru polițiști Politiști. Sursa foto: Facebook

Ciclonul Ashley care va lovi România în următoarele ore, conform estimărilor meteorologilor, bagă groaza în Poliția Română. Și nu facem referire la un oarecare șef de post dintr-o comună aflată în calea viiturilor, ci într-un ditai comisar șef.

Vârful de intensitate al furtunii este așteptat să se producă duminică seara când, spun specialiștii, situația o va lua razna. Va ploua torențial, va bate vântul, iar la munte, în unele locuri va mai și ninge.

Ciclonul Ashley bagă frica în Poliția română

Îngrijorat de ce va fi, comisarul șef Mihai Octavian Poenaru, din IGPR, a emis un avertisment dedicat structurilor din subordine. Toți polițiștii sunt îndemnați să ia măsuri de siguranță împotriva lui Ashley. Trebuie făcut totul, transmite comisarul șef, pentru a împiedica ciclonul să-și facă de cap, în special în București.

Asta nu înseamnă că veți vedea, în timpul furtunii, patrule de polițiști înarmați până-n dinți, cu pistoale și pulane, în dreptul gurilor de canal. Nu vor fi cu degetul pe trăgaci somând apa să calmeze și să se întoarcă în canalizări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii nu-și vor pune piepturile bombate, dig, în fața revărsărilor de ape, provocate de Ashley. Nu-i veți vedea nici pe șosele, dirijând circulația, ca-n filmele americane, pentru a-i ajuta pe șoferii rătăciți să ajungă mai rapid la adăpost.

Comisarul șef Mihai Octavian Poenaru le-a trasat alte sarcini, mult mai importante, lucrătorilor din toate structurile subordonate IGPR, în timpul furtunii Ashley. A făcut-o printr-o adresă oficială, transmisă tuturor, cu dată și număr de înregistrare.

Ploi

Ploi. Sursa foto Pixabay

Polițițiștii îndemnați să închidă geamurile

Polițiștii români sunt îndemnați de comisarul șef Mihai Octavian Poenaru să închidă geamurile la birourile din posturile de poliție. Nu care cumva, năbădăiosul Ashley să pătrundă în interior și să-și facă de cap.

„Având în vedere că în cursul zilei de 29.09.2024 epicentrul furtunii Ashley va fi în zona metropolitană a municipiului București, vă adresăm rugămintea de a dispune lucrătorilor din subordine ca la finalul programului de lucru să se asigure că ferestrele sunt închise, pentru a evita producerea unor eventuale pagube materiale”, transmite într-o adresă oficială comisarul-șef, ale cărui atribuții sunt în domeniul administrativ.

De asemenea, aceștia sunt invitați să scoată din priză echipamentele electrice și electronice. În special, subliniază comisarul șef Mihai Octavian Popescu, este absolut necesar să fie deconectate calculatoarele și imprimantele instituției. Doamne ferește de un scurtcircuit provocat de condițiile meteo nefavorabile care să provoace defecțiuni iremediabile. Că doar n-o să-l pună pe Ashley să plătească pagubele.

„De asemenea, echipamentele de resort IT&C vor fi deconectate de la instalația de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul unor întreruperi ale alimentării cu energie electrică cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile”, mai transmite șeful serviciului administativ.

Avertizare poliție

Avertizare Sursa foto. captura

Furtuna Ashley este așteptată în România

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele zile. ANM a emis coduri galben și portocaliu de ploi însemnate cantitativ în cea mai mare parte a ţării, în situația în care este așteptată furtuna Ashley. ANM a mai anunțat că vremea se va răci considerabil, începând de duminică, iar în zonele montane sunt așteptate ninsori și lapoviță.

Potrivit ANM, în intervalul 28 septembrie, ora 18 – 29 septembrie, ora 08, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Local, vântul va înregistra rafale de 50...60 km/h.

În cursul zilei de duminică, în intervalul ora 08 – ora 20, ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării şi local în regiunile sudice.

Revista presei