Klaus Iohannis anunță că România susține necondiționat Ucraina

Klaus Iohannis anunță că România susține necondiționat Ucraina Klaus Iohannis. Sursa foto: Facebook

În cadrul intervenției sale la tribuna ONU, Klaus Iohannis a reiterat susținerea României pentru Ucraina în contextul războiului, subliniind că acest „conflict brutal” a avut un impact semnificativ asupra țărilor și indivizilor din întreaga lume.

Președintele României a adăugat că România a jucat un rol esențial în sprijinirea exporturilor de cereale din Ucraina, utilizând porturile de la Marea Neagră și cele de pe Dunăre.

Klaus Iohannis reafirmă susținerea României pentru Ucraina

Șeful statului a evidențiat în continuare că un conflict pe termen lung este inacceptabil, iar pe viitor toți aliații trebuie să rămână fermi și pe poziții.

Ucraina are nevoie de sprijinul hotărât al tuturor statelor membre ale ONU, hotărâte să respecte dreptul internațional și carta ONU.

Ne puteți urmări și pe Google News

România sprijină pe deplin inițiativa de pace a președintelui Zelenski”, a completat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că această abordare reprezintă singura soluție capabilă să garanteze o pace justă și durabilă, conformă cu Carta ONU și cu normele dreptului internațional.

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

Președintele cere ca protejarea civililor să rămână obiectivul comun al aliaților

În continuare, Klaus Iohannis a subliniat că protejarea vieții civililor trebuie să rămână un obiectiv principal.

De asemenea, șeful statului a făcut trimitere și la războiul din Israel, menționând că în urmă cu aproape un an, atacul Hamas a șocat lumea.

Președintele Iohannis a făcut apel la încetarea ostilităților, la eliberarea în siguranță a ostaticilor și la facilitarea ajutorului umanitar pentru civilii din Gaza, menționând că sunt „imperative și nenegociabile”.

ONU

ONU. Sursa foto: Hai Huy Ton That | Dreamstime.com

„În general, în întreaga lume, există apeluri alarmante pentru a pune capăt încălcărilor flagrante ale drepturilor omului, sub multe forme și având rădăcini în cauze diferite. Există un sentiment al urgenței care rămâne fără răspuns.

Prevenirea conflictelor și menținerea păcii sunt instrumente esențiale în această privință. În același timp, trebuie să sprijinim cooperarea cu organizațiile regionale, având în vedere rolul lor în prevenirea, menținerea și impunerea păcii”, a continuat Klaus Iohannis.

Revista presei