Cererea lui Nicolae Ciucă pentru Putin. Trebuie să luptăm și să credem până la capăt

Cererea lui Nicolae Ciucă pentru Putin. Trebuie să luptăm și să credem până la capăt Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a dezvăluit ce i-ar solicita lui Putin, dacă ar ajunge președinte și s-ar întâlni cu acesta. Liderul PNL candidează pentru un mandat de președinte, la alegerile prezidențiale de la finalul anului.

Liderul PNL nu crede că, în actualul context internațional ar fi posibilă o întâlnire cu Vladimir Putin. Mai mult, nu crede că ar exista o cale de dialog, indiferent de tema de discuție aleasă.

Ce vrea Nicolae Ciucă de la Vladimir Putin

Într-un exercițiu de imaginație, liderul PNL a spus ce fel ar decurge o întrevedere cu Vladimir Putin, dacă ar ajunge președintele României. Nicolae Ciucă s-a arătat sceptic cu privire la deschiderea dictatorului rus la o întrevedere. Cu toate acestea, a spus el, dacă s-ar întâmpla, prima problemă pe care ar pune-o ar fi a tezaurului României.

„Primul lucru de la care aș porni - recuperarea tezaurului României. (...) Vorbim de zecile de tone de aur care se află acolo. Este avuția noastră, tezaurul nostru și trebuie să luptăm și să credem până la capăt ca ni-l recuperăm”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

iderul PNL nu este convins că ar exista o cale deschisă de dialog cu dictatorul rus. El a fost pus să facă un exercițiu de imaginație și să spună cu ar gestiona o discuție cu Vladimir Putin, în eventualitatea în care va fi ales președintele României.

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Vladimir Putin Sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin, președintele Rusiei

Rezoluție a PE pe tema tezaurului.

Nicolae Ciucă nu este singurul interesat de recuperarea tezaurului românesc. În luna martie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție, susținută de majoritatea eurodeputaților, prin care solicită Rusiei să înapoieze României tezaurul „însușit ilegal” în Marele Război.

Rezoluția nu a fost văzută cu ochi buni la Moscova. În replică la documentul adoptat de Parlamentul European, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia a făcut o serie de comentarii.

Maria Zaharova a declarat că România cere tezaurul deoarece vrea să-şi rezolve problemele economice. România, spunea aceasta, încearcă să pună pe umerii Rusiei „datoriile sale fantomă”. În aceste condiții, e greu că o cerere precum cea a lui Nicolae Ciucă ar fi luată în serios

Moscova susține că datoriile faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică depăşesc, „potrivit calculelor experţilor”, de 20-25 de ori valoarea tezaurului.

Tezaurul

Tezaurul sursa foto. evz

Nicolae Ciucă nu crede într-un dialog cu Putin

Nicolae Ciucă nu crede că ar putea avea o conversație deschisă cu Vladimir Putin pe un astfel de subiect. El a spus că în ipoteza în care va ajunge președinte și ar avea o astfel de întâlnire, subiectul tezaurului nu ar fi agreat de partea cealaltă.

„Nu cred ca există această cale deschisă spre un dialog cu Vladimir Putin. La nivelul acesta se pregătesc toate aceste întâlniri și există la nivelul Ministerului de Externe, al tuturor structurilor care sunt implicate în pregătirea unei astfel de vizite, dosarele de țară și tot ceea ce reprezintă relația bilaterală și componenta complementară de context”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a mai spus, de asemenea, că dialogul, nu doar în relația cu Vladimir Putin, ci cu orice dictator care nu respectă principiile și valorile democrației ar trebui sa fie cât mai scurt.

 

 

 

 

 

Revista presei