Netanyahu nu renunță la război. Israelul va continua loviturile contra Hezbollah

Netanyahu nu renunță la război. Israelul va continua loviturile contra HezbollahIDF. Sursa foto: Arhiva EVZ

Benjamin Netanyahu nu este dispus să renunțe la războiul contra Hezbollah. Premierul israelian a declarat că IDF va continua să lovească țintele Hezbollah din Liban.

Schimburile de focuri transfrontaliere între armata israeliană şi mişcarea islamistă continuă. Hezbollah a anunţat că a lovit o bază militară israeliană în apropiere de Safed, în nordul Israelului, cu două salve de 90 de rachete. Pe de altă parte, Libanul este lovit de raiduri israeliene intense.

Benjamin Netanyahu nu renunță la război

Premierul israelian a declarat că armata israeliană va continua atacurile împotriva țintelor Hezbollah din Liban. Benjamin Netanyahu susține că nu va renunța la războiul contra grupării șiite cu sediul în Liban

„Vom continua să lovim Hezbollah. Şi spun poporului libanez: războiul nostru nu este împotriva voastră, războiul nostru este împotriva Hezbollah”, a spus Netanyahu.

Libanul este lovit de raiduri israeliene intense, în această perioadă. Cel puţin şase persoane au fost ucise marţi într-un nou raid în suburbiile de sud ale Beirutului, a declarat Ministerul libanez al Sănătăţii. Armata israeliană a anunțat că a efectuat o „lovitură ţintită” în Beirut.

Pe de altă parte, Hezbollah a anunţat marţi că ar fi atacat o bază militară israeliană în apropiere de Safed, în nordul Israelului. Gruparea șiită a lansat două salve de 90 de rachete în total.

Israelul susține că a eliminat un oficial Hezbollah

Armata israeliană a anunțat marţi că a „eliminat” un important oficial al Hezbollah în lovitura aeriană din Beirut. Ibrahim Mohammed Kobeissi a fost comandantul sistemului de rachete al organizaţiei teroriste Hezbollah

„Avioanele de luptă ale forţelor aeriene israeliene l-au eliminat marţi, la Beirut, pe Ibrahim Mohammed Kobeissi, comandantul sistemului de rachete al organizaţiei teroriste Hezbollah”, a afirmat armata israeliană într-un comunicat.

Bombardamentul a distrus două etaje ale unei clădiri situate într-o zonă rezidenţială foarte populată.

Luni, alte lovituri aeriene israeliene au vizat sudul şi estul Libanului. Au murit un număr de 558 de oameni, potrivit autorităţilor libaneze. Este cel mai mare număr de morţi de la ultimul război dintre Hezbollah şi Israel, în 2006.

Benjamin Netanyahu

Netanyahu. Sursa foto: Facebook

Benjamin Netanyahu mesaj pentru poporul libanez

Premierul israelian a transmis locuitorilor Libanului că ţara sa nu este în război cu ei, ci cu gruparea Hezbollah. Benjamin Netanyahu a făcut apel la poporul libanez să „iasă din calea răului” în timp ce armata sa lovește poziţiile Hezbollah.

„Am un mesaj pentru poporul libanez: războiul Israelului nu este cu voi. Este cu Hezbollah. Pentru prea mult timp, Hezbollah v-a folosit ca scuturi umane. A plasat rachete în sufrageriile şi rachete în garajele voastre. Aceste rachete sunt îndreptate direct spre oraşele noastre, direct spre cetăţenii noştri”, a spus Benjamin Netanyahu.

El i-a îndemnat pe cetățenii libanezi să ia în serios avertismentele armatei israeliene și să se pună la adăpost.