Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgentă al Capitalei, trece cu bine controlul Poliției Capitalei

Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgentă al Capitalei, trece cu bine controlul Poliției Capitalei Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Sursa foto: EVZ

Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgentă al Capitalei, trece cu bine controlul Poliției Capitalei declanșat în urma scandalului de la Spitalul Sf. Pantelimon. Mai multe spitale au fost astăzi supuse unui control privind măsurile de securitate asigurate de echipele de pază. Cele mai expuse apariției unor conflicte spontane sunt spitalele care au regim de urgentă.

Siguranța pacienților și a personalului spitalului este asigurată, în cele mai multe spitale, de firme de pază specializate. Controalele declanșate au vizat modalitatea în care se asigură aceste servicii și dacă personalul este instruit cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindă în astfel de situații.

Controlul de la Spitalul Floreasca nu a identificat deficiențe

Conform surselor noastre, în urma controlului desfășurat de angajații Poliției Capitalei, la Spitalul Floreasca nu au fost identificate deficiențe la firma de pază care asigură paza acestuia. Controlul, declanșat în urma ”războiului” din Pantelimon între două clanuri și continuat de acestea la Spitalul  Pantelimon, a vizat efectuarea de verificări cu privire la modul în care societatea specializată care asigură serviciul de pază. Polițiștii au verificat dispozitivul prezent, dotarea cu uniformă și mijloace de protecție, pregătirea agenților de securitate, existența documentelor specifice evidențierii serviciului de pază.

Conform declarațiilor responsbililor din cadrul Spitalului, politistii au mai verificat și gradul de cunoaștere a obligațiilor pe care agenții de pază le au în timpul serviciului, modul și timpul de intervenție a echipelor de securitate în cazul unui incident.

Ne puteți urmări și pe Google News

Verificările vin în urma incidentului petrecut sâmbătă la camera de gardă a spitaluilui Sf. Pantelimon

Reamintim că scandalul izbucnit între două clanuri rivale a degenerate chiar în spital. „Au intrat cu bâte, cu furci și cu săbii. Au fost cam 10-15 persoane care au intrat fără nicio reținere în căutarea camerei de gardă în căutarea celor răniți care veniseră cu mijloace proprii”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

 

Bătaie Spitalul Pantelimon

Bătaie Spitalul Pantelimon. Sursa foto: captură video

 

Reacție întârziată a forțelor de ordine

”Toate aceste măsuri de verificare care vor avea loc în perioada următoare au ca scop asigurarea unui climat de siguranță în ceea ce privește unitățile spitalicești”, au transmis reprezentanții DGPMB. Problema este că nu a existat o reacție a forțelor de ordine ale statului, poliție și jandarmerie. Este greu de presupus că cei câțiva agenți de pază, aflați în timpul conflictului la Spitalul Pantelimon, ar fi putut face față acelor indivizi agresivi înzestrați cu arme albe.

Echipele de intervenție ale statului nu au reușit să intervină la timp și să prevadă acțiunile grupurilor agresive. Conform informațiilor deținute și furnizate de IPJ Ilfov arată că scandalul inițial între ”clanuri” a fost raportat la ora 10:41, în timp ce spitalul a fost invadat la ora 11:25. Se știa deja că o parte dintre cei răniți în prima confruntare au ajuns la Spitalul Pantelimon pentru acordarea primului ajutor, dar nu a existat nicio reacție.

Au trecut, așadar, 40 de minute între bătaia din stradă și bătaia din Spital, iar forțele de ordine nu au reușit să urmărească aceste grupuri agresive și să contracareze acțiunea acestora.

După bătaia din stradă, mai mulți dintre cei loviți au plecat la spital pentru îngrijiri medicale, însă au fost urmăriți aici de rivali. Conform filmului evenimentelor, în decurs de patru minute, oameni înarmați cu săbii, furci și bâte au oprit mașinile în fața spitalului și au luat cu asalt unitatea medicală.

Erau căutați tocmai cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale. ”Efectiv au intrat fără nicio reţinere. Au intrat cu bâte, cu furci şi cu săbii, din ce am putut vedea în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea de primiri urgenţe. Au fost cam 10-15 persoane care au oprit în faţa porţii spitalului, au coborât în fugă şi efectiv au intrat fără nicio reţinere, fără a putea fi opriţi, în camera de gardă, în căutarea primelor victime, sosite cu mijloace proprii. Au fost foarte agresivi. Din fericire, personalul medical nu a fost agresat fizic, sunt doar foarte speriaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorela Mitoiu. Medicul a precizat că agresorii au intrat în spital și ”au lovit aparatura, au distrus un birou și au dat cu bâta într-un calculator”.

Spre norocul victimelor, oamenii nu se aflau în camera de gardă UPU, astfel că o singură femeie a fost bătută. La poarta spitalului existau agenți de pază, însă acestora le-a fost ”imposibil” să-i oprească pe acei agresori dezlănțuiți.

Revista presei