Steaua riscă excluderea din Liga a doua. Reacția oficialilor militari

Steaua riscă excluderea din Liga a doua. Reacția oficialilor militari Steaua Sursa foto: Arhiva EVZ

CSA Steaua, echipa Ministerului Apărării, se confruntă cu probleme în Liga a doua. Clubul militar nu a reușit să achite baremul pentru arbitri și observatori la meciul cu CSM Focșani.

Din acest motiv FRF a aplicat sancțiuni care pot duce la excluderea din competiție. În prima fază, militarii au fost amendați cu 1.400 de lei și vor  pierde la masa verde meciul cu Csikszereda.

Steaua se confruntă cu probleme financiare

Echipa Armatei a fost sancționată de Federația Română de Fotbal pentru că nu și-a achitat obligațiile față de arbitri. CSA Steaua nu a plătit baremurile arbitrilor și a observatorilor federali după meciul cu CSM Focșani încheiat cu 1-0, în urmă cu două etape. Comisia de Disciplină a FRF a decis să amendeze echipa militară și să nu o programeze pentru următorul meci.

Practic CSA Steaua pierde cu 3-0, la masa verde jocul împotriva echipei Csikszereda. Sancțiunile nu se vor opri aici. Aceasta este doar prima etapă. Federația ar putea merge cu pedeapsa până la a dispune excluderea echipei din Liga a doua. Astfel, gruparea Armatei ar fi obligată să evolueze în Liga a treia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O echipă sancționată cu neprogramarea la meciurile oficiale este considerată ca neprezentată și pierde meciurile respective la «masa verde». Dacă o echipă nu este programată la două meciuri într-un sezon de seniori sau la trei în cazul juniorilor, aceasta este exclusă din competiție și retrogradată în eșalonul inferior”,  prevede regulamentul care se aplică în cazul celor de la CSA Steaua.

Din cauză neprogramării meciului următor, echipa antrenată de Daniel Oprița va rămâne la șase puncte de liderul Csikszereda, din Miercurea Ciuc.
Galerie

Galeria CSA Sursa foto: EVZ

Replica clubului militar

La scurtă vreme după apariția informațiilor cu privire lasancțiuni, CSA Steaua a transmis o replică în care au anunțat că au făcut plata. Reprezentanții grupării militare dau vina pe faptul că nu ar fi primit facturile în timp util. Astfel unul dintre arbitri și observatorul ar fi întârziat cu emiterea documentelor. Drept urmare, susțin cei club, întârzierea se datorează unor motive independente.

„S-a plătit astăzi. Observatorul și un arbitru nu au trimis facturile în timp util la club. Clubul, când face plata, face un singur raport pentru toate facturile de la un meci. La plata arbitrilor și observatorilor se face un singur raport, iar cum nu sosiseră toate facturile, nu s-a putut face plata!”, au anunțat cei de la CSA Steaua.

CSA Steaua

Daniel Oprița Sursa foto: Facebook

Steaua spune că sancțiunea va fi anulată

Oficialii grupării militare se declară convinși că Federația Română de Fotbal va anula sancțiunea imediat ce va constata că s-a făcut plata. De altfel, au precizat reprezentanții clubului, s-a și cerut anularea prenalizării într-un document oficial.

„Ei nu au trimis facturile, iar FRF a dat sancțiunea, care va fi imediat anulată când se va constata că plata a fost efectuată. S-a cerut și anularea penalității”, au transmis cei de la CSA Steaua.

Revista presei