Raed Arafat a dat alarma: Populaţia să îşi ia actele, banii, medicamentele şi să fie pregătită de viitură

Raed Arafat a dat alarma: Populaţia să îşi ia actele, banii, medicamentele şi să fie pregătită de viitură

Raed Arafat a cerut, marţi, în videoconferinţa cu prefecţii şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele traversate de Dunăre, să intre în faza de pregătire înainte ca viitura de pe Dunăre să intre în România.

Raed Arafat: Intrăm în faza de pregătire

Raed Arafat le-a cerut autorităţilor locale să pregătească populaţia în cazul în care va fi nevoie de evacuare, recomandând ca oamenii să îşi ia cu ei actele, banii, medicamentele şi să fie pregătită pentru ce e mai rău.

Șeful DSU a mai subliniat faptul că este momentu să „intrăm în faza de pregătire, înainte de viitura care vine pe Dunăre. În comparație cu ce s-a întâmplat la Galaţi, de data aceasta ştim că vine viitura”. De asemenea a mai transmis că se poate anticipa cu pregătim, cu măsurile din timp.

Secretarul de stat le-a transmis celor de la Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ca, în momentul în care apare un cod portocaliu, să se activeze grupele operative pentru evacuare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful DSU: Nu cereţi târziu sprijinul. Nu e o rușine

Raed Arafat a atras atenția autorităților locale să explice populaţiei din comune și sate, cum trebuie să se comporte în caz de ordin de evacuare, „să acţioneze, nu se aştepte până în ultima secundă”.

Sșeful DSU a mai cerut multă vigilentă și să „nu cereţi târziu sprijinul. Nu este absolut nicio ruşine să cereți sprijin din timp, să mobilizăm forţele la timp”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Raed Arafat: Intrăm în faza de pregătire. Sursa foto: Facebook

Cu privire la digurile temporare, Arafat a spus că se poate cere ajutorul ministerului de Interne, să sprijine instalarea rapidă, spunînd că: „cuvântul este anticipare, nu reacţie. Anticipăm şi răspunsul vine dacă e nevoie de intervenție”.

Raed Arafat a cerut pregătirea bărcilor

Şeful DSU a cerut, de asemenea, ca bărcile şi a echipamentelor de intervenţie, să fie pregătite. S-a referit totodată și la motopompele care vor fi direcţionate spre zonele care vor avea probleme.

Mai mult, Arafat a cerut ca mesajele RO-Alert să fie date din timp, aşa cum s-a întâmplat şi la Galaţi, contrazicând pe cei care au spus că nu s-au dat la timp, afirmând: Pot să vă spun că în seara respectivă s-au dat 24 de mesaje Ro-Alert din care 13 s-au dat pentru judeţul Galaţi”.

Secretarul de stat a mai solicitat autorităţilor să identifice toate persoanele imobilizate la pat sau cu dizabilităţi, chiar dacă „nu evacuăm populaţia, aceste persoane e posibil să fie evacuate din timp”, a concluzionat Raed Arafat.

Revista presei