Măsuri mai stricte pentru vizitatorii din Parlament

Măsuri mai stricte pentru vizitatorii din ParlamentPalatul Parlamentului Sursa foto: Pixabay

Măsuri mai stricte pentru vizitatorii din Parlament. După incidentul de săptămâna trecută, în care un bărbat a dat foc magazinului de suveniruri din incinta Palatului Parlamentului, echipa de securitate a decis să intensifice măsurile de siguranță și prevenire. S-au implementat proceduri mai stricte de control și supraveghere, pentru a evita alte incidente similare în viitor.

Măsuri mai stricte pentru vizitatorii din Parlament

Daniel Suciu, președintele interimar al Camerei Deputaților, a informat presa că sala afectată de incendiu este încă considerată un mediu toxic, motiv pentru care accesul a fost restricționat, fiind permis doar pe intrarea laterală. De asemenea, el a menționat că zona va fi supusă unei reabilitări pentru a repara daunele provocate de incidentul recent.

După ce un bărbat a aruncat cu o sticlă incendiară în Sala Constantin Brâncoveanu, personalul de pază al Palatului Parlamentului a decis să întărească măsurile de securitate. Pe lângă restricțiile de acces, se vor implementa noi protocoale pentru a preveni repetarea unui astfel de incident, a declarat Suciu în cadrul unei conferințe de presă.

Când vor fi reluate vizitele în Parlament

Daniel Suciu a anunțat că, începând de mâine sau cel târziu miercuri, vizitarea Palatului Parlamentului va fi reluată, însă accesul se va face prin intrarea laterală, unde filtrul de securitate este amplasat chiar la intrare. Această măsură a fost luată din cauza faptului că în Sala Constantin Brâncoveanu și la intrarea principală s-a impregnat fum pe pereți, creând un mediu toxic care necesită reparații și măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța vizitatorilor și a angajaților.

Totodată, Suciu a precizat că, odată ce vor fi realizate reparațiile necesare și zona va fi sigură, fluxul de vizitatori va putea fi reluat prin vechea intrare, dar cu un filtru de securitate amplasat mai în față pentru a preveni alte incidente de acest gen. Această decizie vine în urma incendiului provocat de un bărbat care a aruncat cu o sticlă incendiară în incinta clădirii săptămâna trecută.

daniel suciu

Daniel Suciu. Sursa foto: arhiva EVZ

Ce se întâmplă cu filtrele de verificare

Daniel Suciu a menționat că, din cauza numărului ridicat de vizitatori care intră zilnic în clădire, nu se consideră oportună instalarea a două filtre de verificare, pentru a evita îngreunarea accesului și formarea de aglomerații.

„Nu ne dorim absolut deloc să îngreunăm accesul vizitatorilor. În jur de 200-240.000 de turiști vizitează această clădire și nu cred că este nevoie de două filtre care să facă același lucru(…) Încă nu am luat o decizie vizavi de filtrul la poartă.

Aștept ca cei de la Jandarmerie și cei de la Serviciu de Pază și Protecție să motiveze necesitatea amplasării unui filtru și la poartă. Dacă va fi filtru la poartă, vă dați seama, va fi și la poartă și la și la intrare.

Repet, nu vreau să îngreunăm accesul oamenilor în această clădire doar pe baza unui incident, e adevărat, nefericit, pentru că un om așa crezut de cuviință că trebuie să dea foc unui chioșc”, a mai spus Daniel Suciu.