Iohannis și Musk au aceleași preferințe costisitoare. Ce-i unește pe președinte și pe patronul Tesla

Iohannis și Musk au aceleași preferințe costisitoare. Ce-i unește pe președinte și pe patronul Tesla Gulfstream G550 Sursa foto: Wikipedia

Klaus Iohannis și Elon Musk împart o pasiune comună pentru călătoriile în condiții de lux. Doar că, în timp ce șeful Tesla le achită din propriile conturi, președintele apelează la bugetul public.

Președintele României zboară la New York cu un avion privat de lux, operat de Global Jet Luxemburg. Șeful statului va lua parte la lucrările Adunării Generale a ONU.

Klaus Iohannis nu renunță la călătoriile de lux

Președintele României va lua parte la lucrările Adunării Generale a ONU, programate să se desfășoare între 24 și 30 septembrie. Klaus Iohannis a ales să călătorească, cu un avion Gulfstream G550. Este același tip de aeronavă pe care îl preferă și patronul Tesla, Elon Musk.

Klaus Iohannis și-a început călătoria luni, 23 septembrie, de pe aeroportul din Constanța. Aeronava urmează să zboare fără escală până la destinație, în New York. Călătoria va dura în jur de nouă ore, timp pe care președintele îl va petrece într-un mod foarte plăcut. Informația a fost publicată și pe site-ul de profil Boarding Pass care monitorizează traficul aviatic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este același avion pe care Administrația Prezidențială l-a închiriat în lunile mai și iulie pentru a călători la Washington DC (SUA). Tot cu același avion, Klaus Iohannis a mers și la Chișinău, în Republica Moldova, în lua august.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un „avion mic” dar foarte scump

Aflat la final de mandat, Klaus Iohannis nu mai pare interesat nici măcar să mențină aparențele. Șeful statului dă impresia că dorește, în aceste ultime luni, să-și satisfacă toate plăcerile, oricât de excentrice ar fi. Iar călătoria cu un avion de lux pare a fi una dintre ele. De unde și răspunsul ironic pe care l-a dat când a fost chestionat în legătură cu avionul pe care îl preferă. El a spus că respectă legea atunci când călătorește în străinătate.

„Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, spunea Klaus Iohannis, recent.

Un avion Gulfstream G550, precum cel preferat de președinte, poate costa în jur de 61 de milioane de dolari. La fel ca și în cazul mașinilor, prețul poate crește, în funcție de dotări.

Aceste aeronave sunt preferate, pentru călătorii, de cei mai bogați oameni ai lumii. Iar între aceștia se numără și Elon Musk care ar deține o astfel de aeronavă, conform Business Insider.

Interior Gulfstream

Interior Gulfstream Sursa foto: airpartner.com

Klaus Iohannis, amator de călătorii

Președintele României este un mare amator de călătorii în străinătate. Sunt puține destinații importante, la nivel global, pe care șeful statului nu le-a atins în cele două mandate.

În anul 2023, Klaus Iohannis a cheltuit peste 40 de milioane de lei pentru deplasările în străinătate. Suma a fost cu 24,5 milioane de lei mai mare decât în 2022.

Șeful statului a călătorit cu același avion de lux în Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în „turneul african”. În toamna trecut, președintele Klaus Iohannis a aprofundat relațiile cu Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal. Iar în aprilie, a bifat încă o destinație, în Coreea de Sud.

 

Revista presei