Destinația turistică unică în lume. 1.000 de cascade care îți taie răsuflarea. Foto

Destinația turistică unică în lume. 1.000 de cascade care îți taie răsuflarea. Foto Cascada de Tobera, Burgos. Spania. Sursa foto: facebook

Frías, cunoscut sub numele de „orașul cu 1.000 de cascade”, este un colț de paradis care îți taie răsuflarea. Orașul se află în regiunea Las Merindades din provincia Burgos, Spania.

Frías, un paradis natural pe care nu ar trebui să-l ratați

Tobera este un oraș situat în orașul Frías, în regiunea Las Merindades din provincia Burgos. Este unul dintre multele locuri spectaculoase pe care deține Castilia și León.

Cascadele râului Molinar sunt semnul de identitate al acestui mic colț de poveste din Burgos. Frías și este o localitate medievală, construită pe un deal deasupra râului Ebro. Este un un oraș cu mai puțin de 300 de locuitori care ascunde aceste cascade incredibile aflate la doar 71 de kilometri de Burgos.

Frías, un paradis natural. Sursa foto: yendoporlavida.com

Ne puteți urmări și pe Google News

Orașul este considerat cel mai mic din Spania

Acest loc a devenit o destinație turistică din ce în ce mai căutată, mai ales de cei care preferă drumețiile în natură. Peisajele sunt minunate, iar orașul este  înconjurat de munți, dealuri și multe împăduri. Dar cascadele sunt cele care dau viață locului deoarece emană multă prospețime și relaxare când ascult sursurul apelor.

Frías, un paradis natural. Sursa foto: yendoporlavida.com

Frías a fost descoperit datorită traseelor și cascadelor. Majoritatea sunt simple și nu durează mai mult de 30 de minute, așa cum este și cazul traseului Tobera, care are o lungime de un kilometru, pe parcursul căruia oamenii pot admira mai multe cascade și peisaje naturale.

Toamna la Frías devine

Deși Frías este o destinație frumoasă pe tot parcursul anului datorită climei, toamna transformă totul într-un spectacol al culorilor. Frunzișul colorat, cu nuanțe de arămiu, roșu , galben și portocaliu, creează un contrast care-ți taie răsuflarea cu albastrul acela intens al cerului și verdele crud al pădurilor din jur.

Frías, un paradis natural. Sursa foto: yendoporlavida.com

Acest spectacol natural, în combinație cu sursurul calm al cascadelor, face din Frías un loc ideal pentru o vacanță liniștită unde te poți relaxa și reconecta cu natura. În această perioadă aerul este mai rece dar suficient de plăcut să faci plimbări pe nesăturate, iar razele soarelui care pătrund printre copaci te trimite într-o poveste.

Cascada „La Chorrera”, atrage cei mai mulți turiști

Nu trebuie uitat traseul  Molinar, care oferă niște peisaje la fel de frumoase ca celelalte. Traseul este simplu și bine semnalizat. Turiștii pot urca pe numeroase trepte de piatră care traversează multe poduri de lemn.

Turiștii  se pot plimba prin celebrul Parc Natural Montes Obarenes-San Zadornil. Iar gastronomia locală este pe măsura destinației. Românii care sunt în căutarea unei destinații de toamnă, orașul Frías este locul perfect.

Revista presei