Weekend de coșmar pentru șoferii de taxi și ridesharing. Amenzi severe în București

Weekend de coșmar pentru șoferii de taxi și ridesharing. Amenzi severe în București Taxi. Sursa foto: Pixabay.com

În urma unei acțiuni de control desfășurate în weekend, zeci de șoferi de taxi și de ridesharing din București au primit amenzi considerabile și sancțiuni severe.

Astfel, în patru cazuri, s-a decis suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor folosite ilegal, incluzând trei taxiuri fără autorizație și unul care nu avea o copie conformă valabilă.

Zeci de șoferi de taxi și ridesharing, amendați

În urma acțiunilor de control, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, totalizând aproximativ 56.000 de lei.

Dintre acestea, 48 au fost legate de transportul de persoane în regim de taxi și închiriere, 52 s-au referit la încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile publice (38 dintre ele aplicate taximetriștilor și 14 șoferilor de ridesharing), iar 14 au vizat activitățile de transport alternativ cu autoturisme și șoferi.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, au fost confiscate 25 de certificate de înmatriculare, dintre care 19 erau pentru taxiuri și șase pentru transport alternativ, precum și patru seturi de plăcuțe de înmatriculare (trei pentru taxiuri și unu pentru transport în regim de închiriere).

Poliția Rutieră

Poliția rutieră. Sursa foto: Arhiva EVZ

Șoferițe false, descoperite în Centrul Vechi

Polițiștii de la Brigada Rutieră au efectuat controale în trafic și în centrul Capitalei, axându-se pe vehiculele care oferă transport public de persoane în regim de taxi și prin platforme digitale.

În urma acestor verificări, au fost identificate două șoferițe care efectuau transport de persoane fără autorizație.

Printre ele, o femeie de 43 de ani a fost surprinsă transportând pasageri în regim de taxi, fără a deține autorizația valabilă emisă de autoritățile locale.

Transportul alternativ

Bolt. Sursa foto: Piotr Adamowicz | Dreamstime.com

În plus, aceasta nu a putut prezenta toate documentele cerute de lege la control, iar verificările au relevat că inspecția tehnică periodică a vehiculului era expirată.

O altă femeie, în vârstă de 51 de ani, a fost de asemenea identificată efectuând transport de persoane în regim de taxi fără o autorizație valabilă.

În total, autoritățile au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, însumând peste 14.000 de lei.

Revista presei