Ciocolata Dubai, desertul devenit cunoscut pe toată planeta. O prepari în câteva minute

Ciocolata Dubai, desertul devenit cunoscut pe toată planeta. O prepari în câteva minute Sursa foto: Colaj EVZ

Ciocolata Dubai este desertul devenit viral în toată lumea. Pe rețelele de socializare, deliciul este prezentat în diverse moduri, însă toate au la bază aceleași ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic. În Dubai, desertul se găsește la un preț piperat, motiv pentru care mulți internauți au încercat sa îl prepare acasă. Cofetăriile din România au speculat momentul și au lansat propria variantă a acestui deliciu.

Cum se prepară ciocolata Dubai

Toată lumea cunoaște deja deliciul devenit viral, însă puțini știu că acesta a pornit de la poftele unei femei însărcinate. Sarah Hamouda a creat spectaculosul desert format din cele trei ingrediente.

fistic

Sursa foto: Pixabay

În Dubai, fabuloasa ciocolată este vândută cu 70 de dirhami (90 de lei), iar stocul zilnic este limitat. O parte dintre români au comandat direct de la sursă, iar alți pofticioși s-au limitat la a o cumpăra din cofetăriile românești.

Ingrediente necesare

  • 200 grame de ciocolată cu lapte
  • 45-50 grame de cataif (fidea foarte subțire)
  • 4-5 linguri de pastă de fistic
  • un cub de unt (20 grame)

Cataiful (kataifi) se rumenește în untul topit timp de 3-4 minute. După ce și-a schimbat culoarea, acesta poate fi luat de pe foc. Între timp, ciocolata se pune la topit la abur sau în cuptorul cu microunde.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ciocolata Dubai. Cum poți obține un desert fabulos

Fideaua turcească subțire se pune peste pasta de fistic și se amestecă. Dacă îți dorești o compoziție mai cremoasă, poți adăuga încă o lingură de pasta de fistic. Pentru un plus de culoare, se poate folosi puțină ciocolată albă topită, care se toarnă în fir subțire la baza recipientului în care se pregătește ciocolata. Peste formele cu ciocolată albă, se adaugă o jumătate din cea neagră și se introduce la congelator pentru 6-7 minute. După ce s-a întărit, peste aceasta se pune pasta de fistic și fideaua turcească, iar deasupra se completează cu restul de ciocolată topită.

După o oră la frigider, fabulosul desert poate fi savurat.

Revista presei