Simion, despre Iohannis: Nu vreau să-l mai vad în viața publică

Simion, despre Iohannis: Nu vreau să-l mai vad în viața publică George Simion. Sursa foto: Facebook

George Simion susține că actualul președinte ar trebui să dispară de pe scena politică. Mai mult, acesta respinge ideea ca Iohannis să ajungă în fruntea Senatului României.  Conform președintelui AUR, o astfel de mutare nu ar fi în avantajul românilor.

George Simion, despre Klaus Iohannis

Președintele AUR nu este de acord cu varianta în care PNL i-ar permite lui Iohannis să candideze pentru Senat. De altfel, ideea a fost  vehiculată în spațiul public și a stârnit controverse. În plus, scenariul a fost comparat cu situația în care PDSR l-a susținut pe Iliescu în acest sens.

George Simion respinge această idee, menționând că actualul șef de stat ar trebui să plece de pe scena politică.

„Peste cadavrul meu, mă leg cu lanțuri de tribuna Parlamentului, nu vreau să-l mai văd în viața publică”, a spus președintele AUR la România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertisment pentru PSD

În plus, președintele AUR a lansat un avertisment pentru social-democrați, precizând că nu ar trebui să susțină această lege. Potrivit liderului politic, PSD ar putea pierde din voturi.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis. Sursa foto: Facebook

„Nu știu cine va mai vota PSD și PNL, dacă susțin această lege. Îi anunț că nu vor intră niciunul în turul doi, e cea mai mare greșeală politică. Nu există așa ceva, nimeni nu a vrut să-i dea vreo funcție, nici la NATO, nici la Uniunea Europeană, nici la FIFA SAU UEFA, și acum își bate joc de români, vrea să fie președintele Senatului”, a adăugat acesta.

George Simion, despre eventuala alianță cu USR

Liderul politic a continuat valul de critici la adresa lui Iohannis.

„Trebuia să scăpăm de mult de el, dar nu a vrut PSD, s-a dus la guvernare.”, a mai spus el.

De altfel, liderul politic nu ar ezita să facă o alianță cu USR, având ca scop blocarea legii propuse de liberali.

„USR l-a susținut să ajungă președinte, dar cu siguranță semnez cu oricine cu care pot împiedică că acest turist să ajungă senator. Mi se pare și o bătaie de joc la adresa PSD”,  a precizat Simion.