Securitate la un nivel înalt în România prin tehnologia Cloud

Securitate la un nivel înalt în România prin tehnologia Cloud

Securitate la un nivel înalt în sectorul public din România, cu ajutorul tehnologiei Cloud. Colaborarea dintre Microsoft, Guvernul României și Autoritatea pentru Digitalizarea României va duce lucrurile în direcția bună.

Microsoft Cloud se află la baza digitaliza sectorul public al României

Tehnologia Microsoft Cloud se află la baza contractului recent încheiat între Vodafone și Guvernul României.

Scopul acestei colaborări este de a digitaliza sectorul public al României pentru a ușura accesul cetățenilor la documente de oriunde s-ar afla, în siguranță.

Acest pas facilitează deschiderea sectorul public românesc către infrastructura de tip Cloud și semnifică un moment important pentru Microsoft România, ca aliat pentru transformarea digitală a statului român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul urmărește optimizarea proceselor guvernamentale prin tehnologia Microsoft Cloud

Inițiativa unui cloud guvernamental dedicat se înscrie în strategia României de modernizare a sectorului public, având ca scop creșterea rezilienței, capacității de răspuns și pregătirii pentru provocările viitoare.

Prin adoptarea tehnologiei cloud, proiectul urmărește optimizarea proceselor guvernamentale, reducerea cheltuielilor și crearea unui ecosistem de servicii publice mai flexibil și interconectat.

Împreună cu ADR, Vodafone, Crayon și alți parteneri, Microsoft construiește prima soluție hibridă de cloud la nivel guvernamental. Acest proiect transformator reprezintă un pas semnificativ către modernizarea statului român, trecând de la infrastructura on-prem la adoptarea cloud-ului prin tehnologia Microsoft Azure.

Vor fi o serie de facilități pentru cetățeni, care vor avea acces direct la serviciile publice

Cetățenii din România vor putea avea beneficii concrete de pe urma acestui contract, acestea constând în acces direct la servicii publice, precum și solicitarea și primirea de documente online. Românii vor putea solicita și primi documente de oriunde, oricând, acest proces facilitându-le accesul la un istoric al interacțiunilor cu serviciile publice, pe lângă numeroase alte beneficii.

Microsoft cloud - Sursa foto: Facebook

Tehnologiile avansate de AI și cloud ale Microsoft stau la baza inovației și eficientizării sectorului public

Tehnologia Microsoft Azure permite atât îmbunătățirea capacității operaționale a serviciilor din sectorul public, cât și asigurarea unor standarde înalte de securitate cibernetică. Acest proiect exemplifică dedicarea Microsoft pentru crearea unei tehnologii care servește societatea, promovând dezvoltarea și construind un viitor digital sigur pentru România.

Microsoft Cloud este una dintre cele mai semnificative implementări de cloud hibrid ale Microsoft

„Aceasta este una dintre cele mai semnificative implementări de cloud hibrid ale Microsoft în regiunea CEE și unul dintre cele mai mari proiecte aflate în derulare în Europa, în sectorul public. Importanța strategică a acestui proiect este enormă atât pentru România, cât și pentru Microsoft. Prin participarea la acest proiect, ne-am consolidat prezența în sectorul guvernamental românesc și ne-am demonstrat capacitățile de a livra soluții inovatoare pentru a satisface nevoile unice ale clienților noștri. Această realizare deschide oportunități semnificative suplimentare pentru Microsoft în sectorul public.” a declarat Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft Central Europe EurA

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) creează platforme și instrumente bazate pe inteligență artificială, pentru a oferi soluții inovatoare care răspund nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri. Compania de tehnologie se angajează să facă AI disponibilă pe scară largă, în mod responsabil, cu misiunea de a permite fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să realizeze mai mult.

Revista presei
Limba lui Hristos