Marcel Boloş a prezentat proiectul de reindustrializare a României. Ce prevede pachetul de măsuri

Marcel Boloş a prezentat proiectul de reindustrializare a României. Ce prevede pachetul de măsuri Sursa foto: Facebook/ Marcel Boloș

Marcel Boloș a prezentat, la cererea lui Nicolae Ciucă, proiectul de reindustrializare a României. Este un proiect extrem de ambițios care va fi luat în discuție și în Coaliție. Pachetul are în vedere industrii importante precum metalurgie, apărare, construcţii, echipamente electrice, auto și chimică.

Marcel Boloș, proiect cu măsuri de sprijin și ajutor

Marcel Boloș a subliniat faptul că este un pachet de măsuri consistent prin care se propune acordarea de sprijin pentru industria României. Ministrul liberal a arătat că punctul de plecare a fost investiţia făcută de Nokian, de 650 milioane euro, din perioada Guvernului Ciucă. El fiind cel care a inițiat acest demers pentru ca în cele din urmă să avem o decizie a CE pentru acest tip de investiții. Este proiectul care a deschis drumul pentru acest pachet de măsuri.

Marcel Boloș a mai arătat că prima și cea mai importantă măsură - investiții strategice în dezvoltarea României, după modelul Nokian, fiind sprijinite acele investiții și creează locuri de muncă.

Măsura de bazează: credit fiscal la finalul implementării investiției, acces utilități publice, obținere acorduri pentru pornirea investiției, crearea mecanismelor prin expropriere să se pună la dispoziție terenul pentru implementarea investiției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt proiect destinat IMM-urilor

A doua măsură prezentată de Marcel Boloș este pentru micii industriași, destinată IMM-urilor care propun proiecte de investiții în aceste domenii ale industriei prelucrătoare.

Industria, Tehnologie, MasinaMarcel Boloș, proiect cu măsuri de sprijin și ajutor. Sursa foto. Pixabay

A treia măsură privește industria siderurgică și chimică, iar a patra măsură este pentru prelucrarea metalelor neferoase, având în vedere zăcămintele, în special cupru. Pachetul vizează procesul de reînnoire industrială, micii industriași, dar și prelucrarea resurselor naturale de care dispunem în România.

Dan Motreanu, despre proiectul cu măsuri prezentat de Marcel Boloș

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu: Proiectul de reindustrializare „România produce”, prezentat Biroului Politic Național al PNL de ministrul Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, este unul dintre cele mai importante proiecte ale ţării din ultimii 34 ani.

E pentru prima dată când vorbim despre reindustrializarea României cu măsuri clare și cu viziune. Recuperarea unor domenii unde România a avut performanță e o tema esentiala. E vorba de prelucrarea resurselor noastre naturale. E vorba de efectul multiplicator, taxe centrale, locale. Chiar este una dintre cele mai mari realizări în ultimii 34 ani, a concluzionat Dan Motreanu.

Planul de reindustrializare e lucrat în Comisia economică a PNL, prezentat de Boloș azi în BPN, apoi prezentat în Coaliție și agreat.

Revista presei