Bulgaria. Concluzii după accidentul aviatic

Bulgaria. Concluzii după accidentul aviatic Todor Tagarev, ministrul Apărării, Bulgaria / sursa foto: wikipedia

Todor Tagarev a declarat că Ministerul Apărării din Bulgaria a reacţionat inadecvat după incidentul cu avionul militar în urma căruia cei doi piloți și-au pierdut viața.

Concluziile anchetei de după accidentul aviatic din Bulgaria

Ministerul bulgar al Apărării a reacționat necorespunzător în primele momente ale incidentului de vineri, 13 septembrie, în care doi piloți militari bulgari - maiorul Petko Dimitrov Dimitrov și locotenentul Venţislav Atanasov Dunkin - au murit după ce avionul militar L-39ZA pe care îl pilotau s-a prăbușit la baza aeriană Graf Ignatievo.

Acest lucru a fost comentat de fostul ministru bulgar al Apărării, Todor Tagarev, în cadrul emisiuii matinale de la postul bTV.

Risc nejustificat

„Riscul era dacă să facă manevra la o altitudine atât de mică sau nu. Piloții au făcut-o. Cred că a existat un risc nejustificat. Este posibil ca organizatorii acestui show aviatic să fi supraestimat capacitățile piloților”, a remarcat Tagarev și a adăugat că, în opinia sa, ei trebuiau să fie perfect pregătiți.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Totul trebuie planificat și gestionat perfect. După părerea mea, undeva există indiciul și problema privind cauzele accidentului. Au vrut să arate cât sunt de buni, valoroși și importanți, este oarecum obișnuit pentru piloții avioanelor de luptă”, a comentat fostul ministru bulgar al Apărării.

Cum s-a produs accidentul aviatic din Bulgaria

Potrivit lui Tagarev, este posibil ca înălțimea și viteza să nu fi fost suficiente pentru această manevră, dar exercițiul trebuie să fi fost făcut în avans. Potrivit spuselor sale, din materialele video distribuite de martorii oculari, filmate în ultimele momente ale avionului căzut, nu se vede că ar fi fost vreo defecţiune tehnică.

Tagarev a adăugat că ar trebui să iasă zilele acestea analiza cutiei negre a avionului, pentru că aceasta a fost găsită intactă. "Cutia neagră şi înregistrările de la punctul de comandă vor arată dacă piloţii nu au efectuat vreo manevră cu un risc mult mai mare", a menţionat acesta, potrivit Dnevnik.

(Traducerea: Mirela Petrescu, RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei