A murit un mare handbalist român. A prins vremurile de aur ale sportului pe semicerc

A murit un mare handbalist român. A prins vremurile de aur ale sportului pe semicerc Hanbal. Sursa foto: Pixabay

Fostul mare handbalist Valentin Samungi a murit la vârsta de 82 de ani. CS Dinamo a anunțat tragica veste. Clubul l-a pierdut și pe fostul antrenor și jucător de fotbal Gheorghe Mulțescu, în aceeași zi.Valentin Samungi a făcut istorie la echipa națională a României. El a cucerit titlul mondial în 1970, precum și medaliile de bronz la Campionatul Mondial din 1967 și la Jocurile Olimpice din 1972.

Valentin Samungi a murit

Samungi s-a apucat de handbal în 1958, la clubul Triumf București, evoluând inițial pe postul de portar. Într-un moment decisiv pentru cariera sa, s-a reprofilat pe postul de pivot, poziție care i-a adus numeroase succese. Între 1966 și 1977, a fost un jucător emblematic pentru clubul Dinamo București. El a fost o sursă de inspitație pentru tinerii handbaliști, dar și pentru sportivii din generația sa.

Valentin Samungi.

Valentin Samungi. Sursa foto CSM București

La echipa națională, Samungi a înregistrat 113 prezențe, înscriind 134 de goluri și devenind unul dintre cei mai respectați sportivi ai generației sale. După retragerea sa din activitatea de jucător în 1977, el a devenit antrenor. A condus echipa de juniori a României între 1977 și 1985, iar apoi echipa de seniori între 1989 și 1991, cucerind bronzul la Campionatul Mondial din 1990.

A avut o carieră impresionantă

Apoi, Samungi s-a axat pe managementul sportiv. A ocupat funcții importante, inclusiv cea de consilier în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (1991-1995), președinte al Federației Române de Handbal (1995-1996), vicepreședinte la CS Dinamo (din 1996), iar în 1999 și 2000 a fost secretar general al Federației Române de Fotbal. De asemenea, a fost primul director general al CSM București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dinamo a rămas și fără Gigi Mulțescu

Dinamo a rămas pe 15 septembrie și fără fostul mare fotbalist Gigi Mulțescu. Tragica veste a fost anunțată de Ionel Culina, directorul de imagine al clubului Dinamo:

Gigi Mulțescu

Gigi Mulțescu. Sursa foto Youtube

„CÂINE ȘI DUPĂ MOARTE! Îți mulțumim, Gigi Mulțescu!Copii fiind, pe 15 septembrie plecam la școală, să învățăm ce înseamnă viața, ce înseamnă Dinamo. Astăzi, tot pe 15 septembrie, Gigi Mulțescu a plecat dintre noi și ne-a lăsat să învățăm singuri ce-a fost Dinamo și ce va fi pentru următoarele generații. Dumnezeu să te odihnească în pace, Gigi Mulțescu!”, a scris acesta.

Gigi Mulțescu avea Alzheimer,dar și pneumonie severă. Medicii au încerca să-l salveze, dar corpul său a cedat în fața bolilor.

Revista presei